Дні відкритих дверей історичного факультету та факультету іноземної філології онлайн

Дні відкритих дверей історичного факультету та факультету іноземної філології онлайн

30 січня відбулися дві зустрічі в межах циклу «Дні відкритих дверей онлайн» в оновленому форматі. Розпочало онлайн-спілкування керівництво історичного факультету, які презентували відео «Історичний факультет: незабутні роки навчання та надійний фундамент життєвого успіху». Короткий відеоекскурс дав можливість усім присутнім на декілька хвилин відчути себе частиною університетської родини історичного факультету. Декан історичного факультету Анатолій Глушковецький наголосив, що факультет є ровесником Університету Огієнка, який уже понад сторіччя готує висококваліфікованих фахівців. Анатолій Леонідович схарактеризував спеціальності факультету, а також звернув увагу, що всі викладачі мають науковий ступінь і вчені звання, а це, безперечно, позитивно впливає на діяльність факультету. Без уваги не залишись і відомі випускники, а таких вийшло зі стін alma mater чимало.

Олександр Юга, заступник декана з виховної та профорієнтаційної роботи, підтвердив, що значний досвід і тривала історія історичного факультету дали можливість сформувати найкращі традиції для організації якісного навчання викладачами-істориками. Схарактеризував також потужну матеріальну базу, яка сприяє реалізації потенціалу кожного зі студентів, розповів про дозвілля студентів та дружню атмосферу, яка панує на факультеті. Адріана Веркаш, голова студентської ради історичного факультету, закцентувала увагу на особливостях студентського життя та поділилась власними міркуваннями щодо різноманітних свят і традицій, які сформувались на історичному факультеті.

О 13.00 розпочалась онлайн-зустріч факультету іноземної філології з абітурієнтами, яка розпочалась презентацією відео «Факультет іноземної філології: разом до успіху». З вітальним словом виступила Алла Хоптяр, декан факультету іноземної мови, яка закцентувала на основних напрямах роботи факультету, а також розповіла про особливості вступу та організації освітнього процесу.  Дмитро Сергушев, голова студентського самоврядування, поділився власною історією навчання в університеті, можливостями самореалізації та тим, як відбувається студентське життя на факультеті.

Для кращої наочності та ознайомлення із діяльністю факультету були використанні презентації кафедр англійської мови, німецької мови і слов’янської філології та загального мовознавства.

На зустрічі також були присутні студенти факультету, які долучилися до обговорення, адже вони чи не найкраще можуть презентувати факультет для свої майбутніх колег. Матгістрантка Владислава Лісова розповіла про можливості участі студентів в європейській програмі академічної мобільності ERASMUS+. Студентка магістратури Анна Денисюк, завдячуючи наполегливому навчанню та студентській науковій роботі, виборола стипендію Президента України. Її історія стала мотивацією для інших. Анастасія Целушкова та Андрій Пристай розповіли про власний досвід навчання на факультеті.

Наталя Дворницька, заступник декана з виховної та профорієнтаційної роботи, наголосила на позааудиторній студентській реалізації, зокрема діяльності театру «Елевсія», який є справжньою гордістю факультету.

Під час зустрічей усі охочі активно ставили питання, на які тримали відповіді від представників факультетів.

Наступні зустрічі в межах циклу «Дні відкритих дверей онлайн» відбудуться 06 лютого (презентації факультету корекційної та соціальної педагогіки і психології, факультету фізичної культури).

Анастасія Андоверова, провідний фахівець

відділу профорієнтаційної роботи,

доуніверситетської підготовки та сприяння

працевлаштуванню випускників університету