Засідання наукової ради в лютому 2021 року

Засідання наукової ради в лютому 2021 року

03 лютого 2021 року відбулося чергове засідання наукової ради К-ПНУ, на якому були розглянуті актуальні питання наукової діяльності університету.

Голова наукової ради, доктор фізико-математичних наук, професор, проректор із наукової роботи, Іван Конет поінформував членів наукової ради про нові нормативно-правові та розпорядчі документи в галузі науки.

Головні здобутки наукової та науково-технічної діяльності університету у 2020 році та пріоритетні завдання на 2021 рік були представлені в доповіді Івана Михайловича. Окреслюючи вищезазначене, доповідач зазначив, що ректорат, відділ наукової роботи, відділ аспірантури і докторантури, деканати факультетів, кафедри, науково-дослідні центри, науково-дослідні та навчально-наукові лабораторії і наукові школи в 2020 році доклали значних зусиль для підвищення ефективності наукової та науково-технічної діяльності в університеті, незважаючи на спричинені пандемією СOVID-19 виклики та обмежувальні протиепідемічні заходи. Водночас в організації наукової та науково-технічної діяльності університету є проблеми, які потребують вирішення.

Нові умови формульного фінансування закладу вищої освіти, впроваджені МОН, спонукають до активізації діяльністі у сфері госпдоговірної наукової тематики. Під час обговорення третього питання Людмила Любінська, доктор біологічних наук, професор, розповіла про досвід організації науково-технічних робіт за господарськими договорами в 2020 році, акцентуючи увагу на викликах, обумовлених потребою збільшення обсягів надходжень від провадження наукової діяльності за госпдоговорами та перспективи подальшої роботи в цьому напрямі.

На засіданні наукової ради було заслухано доповідь Тетяни Джурбій, кандидата філологічних наук, заступника декана факультету з наукової роботи та інформатизації навчального процесу, про аналіз стану наукової діяльності факультету української філології та журналістики і рекомендацій щодо їх удосконалення.

Активне обговорення викликало питання можливості створення наукового парку «Smart Eco Green Technologies». Завідувач кафедри екології Олександр Любинський окреслив головну місію, функції та пріоритетні напрями його роботи. Керівник відділу наукової роботи Маріанна Плахтій поінформувала про юридичні вимоги створення вищезазначеної організації та особливості її фінансової діяльності.

Відділ наукової роботи