Чемпіонати України з легкої атлетики

Чемпіонати України з легкої атлетики

Впродовж 27-28 січня в легкоатлетичному манежі Сумського державного університету проходив чемпіонат України з легкої атлетики в приміщенні серед юніорів. Після завершення юніорських змагань 30-31 січня  відбувся командний чемпіонат України з легкої атлетики в приміщенні.

На змаганнях Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка представляли 8 студентів-спортсменів факультету фізичної культури.

На чемпіонаті України з легкої атлетики в приміщенні серед юніорів студент 2 курсу факультету фізичної культури, КМСУ Андрій Атаманюк став переможцем (біг на 3000 м) із результатом 8:52.03. Студент 1 курсу факультету фізичної культури, КМСУ Павло Козловський, незважаючи на травму стопи, посів 6 місце зі стрибків із жердиною з результатом 2.0 м, а студентка 1 курсу факультету фізичної культури Ольга Юзва зайняла 11 та 17 місце з бігу на 60 м та 200 м. відповідно. Підготував спортсменів до змагань заслужений тренер України Василь Ліщук.

У цих змаганнях брала участь студентка 1 курсу факультету фізичної культури Ірина Шершал, яка з бігу на 400 м посіла  9 місце, а в естафеті 4х200 команда Хмельницької області, у складі якої виступала Ірина, посіла 6 місце. Ірину тренує викладач кафедри легкої атлетики з методикою викладання Олег Вергуш. Участь у змаганнях також взяла абітурієнтка факультету фізичної культури Олександра Чернуха, вихованка Кам’янець-Подільської ДЮСШ №1, яка також займається у тренера Олега Вергуша та Юлії Вергуш. Олександра здобула перемогу, виконавши потрійний стрибок (результат 12,84), і з цим результатом спортсменка виконала одразу три нормативи – кандидата в майстри спорту та виборола кваліфікацію для участі в юніорському (липень) та юнацькому (серпень) чемпіонатах Європи 2021 року.

По завершенню змагань у Сумах розпочався командний чемпіонат України з легкої атлетики в приміщенні. Переможцем із легкоатлетичного бігу на 800 м з результатом 1:50.24 став студент 3 курсу факультету фізичної культури, майстер спорту України Олег Миронець, а бронзовою призеркою зі стрибків із жердиною з результатом 3.72 стала студентка 1 курсу факультету фізичної культури, майстер спорту України Марія Ященко. Підготував спортсменів заслужений тренер України Василь Ліщук.

Бронзовим призером командного чемпіонату України з легкої атлетики у приміщенні з легкоатлетичного бігу на 60 м з бар’єрами з результатом 7.98 став студент 1 курсу магістратури факультету фізичної культури, майстер спорту України Богдан Чорномаз, а його дружина та одногрупниця Наталя Пироженко-Чорномаз посіла 5 місце  з бігу на 400 м. Обох спортсменів тренує викладач кафедри легкої атлетики з методикою викладання Олег Вергуш.

Леся Руда, старший лаборант кафедра легкої атлетики з методикою викладання