Перевірка територіальної системи оповіщення про надзвичайну ситуацію

Перевірка територіальної системи оповіщення про надзвичайну ситуацію

10 лютого 2021 року. з 10.00 до 12.00 буде проводитися комплексна перевірка територіальної системи централізованого оповіщення з практичним запуском електричних сирен.

Територіальна система централізованого оповіщення призначена для інформування та оповіщення органів влади, формувань цивільного захисту та населення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій.

Необхідно кожному пам’ятати, що повідомлення про загрозу або виникнення небезпечних подій (аварій, катастроф, стихійних лих) здійснюється за допомогою ефірного радіомовлення, телебачення, Інтернет мережі та інших засобів масової інформації.

Перед терміновою інформацією передається сигнал цивільного захисту «УВАГА ВСІМ» – попереджувальний голосовий або звуковий сигнал про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, який розповсюджується за допомогою уривчастого звучання електросирен, частих гудків підприємств, ударів у дзвони культових споруд, інші металеві предмети, трансляцією в мережі радіомовлення і телебачення спеціальної фонограми.

Звучання попереджувального сигналу «УВАГА ВСІМ» триває 3-5 хвилин.

Повідомлення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій озвучуються державною мовою.

Повідомлення включають інформацію про характер та місце виникнення надзвичайної ситуації, зону можливого ураження, порядок дій населення, види захисту тощо.

Тривалість доведення повідомлень, що передаються усіма мережами радіомовлення і телебачення, не менше 5 хвилин та за необхідності повторюються через кожні 10-15 хвилин.

До уваги !!!

Почувши звуки сирени, дотримуйтесь спокою. Заняття проводяться у звичайному режимі. При даній перевірці евакуація не передбачена!!!

Штаб цивільного захисту університету