«Танець – це бажання та наполегливість, але найголовніше – зустріч із глядачем!» (про діяльність танцювального  колективу «Горлиця»)

«Танець – це бажання та наполегливість, але найголовніше – зустріч із глядачем!» (про діяльність танцювального  колективу «Горлиця»)

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка – заклад вищої освіти, який здійснює підготовку фахівців за різними напрямами підготовки, проводить науково-дослідну роботу, забезпечує реалізацію академічної мобільності науково-педагогічних працівників і здобувачів вищої освіти, а також є осередком активного студентського життя. Навчаючись у К-ПНУ студенти мають можливість розкрити не тільки науковий потенціал, а й самореалізуватися.

Упродовж багатьох років у К-ПНУ функціонують різноманітні студентські клуби, школи, гуртки, студії (студентський ораторський клуб, читацький клуб, школи екскурсовода, театр «Естель», студія «Елевсія, Ліга гумору тощо). Одним зі складників культурно-масової роботи університету є танцювальний колектив «Горлиця» (художній керівник – заслужений працівник культури України – Володимир С’єдін), який розпочав свою творчу діяльність ще в стінах Кам’янець-Подільського державного педагогічного інституту в 1963 році, а в 1967 році колективу було вже присвоєно звання «Народний ансамбль танцю».

Ансамбль «Горлиця» – гордість Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Він відомий не лише в Україні, а й за її межами. Колектив є постійним учасником міжнародних, всеукраїнських, обласних та міських фестивалів, концертів та мистецьких проєктів.

У танцювальному ансамблі «Горлиця» студенти пізнають усю красу народного танцю.

Володимир Миколайович, очільник колективу, сприяє виявленню хореографічних здібностей студентів, за необхідності, проводить індивідуальні заняття з учасниками ансамблю, активізує вміння і навички з хореографії та сприяє розвитку особистості кожного члена «Горлиці», їхніх здібностей, формуванню естетичної культури.

Як зазначає Володимир С’єдін, «важливе в танці – це бажання та наполегливість, але найголовніше – зустріч із глядачем, адже якщо ти маєш гарну підготовку, вільно почуваєш себе на сцені – ти артист. Крім того, висловлюю щиру подяку ректорові університету Сергію Копилову, котрий продовжує справу, розпочату його попередниками».

У 2019 році колектив зі своєю програмою виступав на фестивалі в Іспанії, минулого року, з огляду на пандемію, поїздку було скасовано. Сьогодні танцювальний колектив «Горлиця» готується до регіонального конкурсу імені Павла Вірського, який відбудеться 10 квітня в м. Хмельницький, а на травень заплановано провести звітний концерт для працівників та студентів К-ПНУ.

Нагадаємо, що після закінчення всеукраїнського локдауну з 25 січня відновилися щоденні репетиції в танцювальному класі (102 аудиторія) з дотриманням усіх санітарних норм.

Щиро запрошуємо всіх охочих початківців (студентів, а також учнів закладів освіти), котрі захоплюються народними танцями на класичній основі, доєднуватися до танцювального колективу «Горлиця».

Пресценр