Чергова зустріч із абітурієнтами: відбулися дні відкритих дверей педагогічного і фізико-математичного факультетів

Чергова зустріч із абітурієнтами: відбулися дні відкритих дверей педагогічного і фізико-математичного факультетів

Університет Огієнка продовжує вітати майбутніх абітурієнтів у межах циклу «Дні відкритих дверей онлайн». 13 лютого свою діяльність презентували педагогічний та фізико-математичний факультети.

Педагогічний факультет розпочав своє знайомство зі вступниками  з демонстрації відеоролика «Педагогічний факультет – твоє місце сили». У вітальному слові Віктор Лабунець, декан педагогічного факультету, зазначив, що на сьогодні факультет один із найбільших – тут здійснюють підготовку фахівців для закладів дошкільної освіти, закладів загальної середньої освіти, закладів мистецького та музичного спрямування. Для ознайомлення присутнім були представлені презентації спеціальностей «Дошкільна освіта», «Початкова освіта» (доповідач – Наталія Гудима), «Образотворче мистецтво» та «Реставрація творів мистецтва» (доповідач – Оксана Кліщ), «Музичне мистецтво» (доповідач – Тарас Пухальский).

Крім того, на зустрічі були присутні студенти, які поділились власними історіями, досвідом і враженнями від навчання. Студентка 4 курсу спеціальності «Початкова освіта» Наталя Пилипів, запевнила, що не сумнівалася у виборі вишу, обираючи майбутню професію. Студентка спеціальності «Образотворче мистецтво» Катерина Іщук у своїй розповіді акцентувала увагу на комфортних умовах проживання в гуртожитку. Студентка 4 курсу спеціальності “Музичне мистецтво” Діана Гончар із захопленням розповідала про атмосферу, яка вирує на факультеті, що позитивно впливає на освітній процес.

Ще більше про студентське життя розповіла голова студентської ради педагогічного факультету, студентка 2 курсу спеціальності «Дошкільна освіта» Яворська Ольга.

Підсумовуючи, заступник декана з виховної та профорієнтаційної роботи Мар’яна Гордійчук закцентувала увагу на тривалій історії факультету, значній кількості підготовлених фахівців, зручній локалізації факультету.

Наступними вітали майбутніх абітурієнтів представники фізико-математичного факультету. У своєму вітальному слові Віктора Щирба, декан фізико-математичного факультету, наголосив на потужній матеріально-технічній базі факультету та звернув увагу на особливостях вступної кампанії у 2021 році.

Заступник декана з виховної та профорієнтаційної роботи Юрій Сморжевський розповів про можливість отримання додаткових балів під час вступу на спеціальності «Середня освіта (Математика)» та «Середня освіта (Фізика)» за умови, якщо абітурієнт у другому турі всеукраїнських олімпіад набере понад 90% правильних відповідей. Крім цього, Юрій Людвигович акцентував увагу на реалізації виховної роботи на факультеті.

Розповідь голови студентської ради Галини Ковальчук стосувалася студентських буднів та славних традицій, яких дотримуються на факультеті. Учасники зустрічі дізнались більше про особливості освітнього процесу із презентацій та виступів, продемонстрованих завідувачами кафедр та студентами. Зокрема, про спеціальність «Середня освіта (Математика)» розповіла завідувач кафедри Уляна Гудима та студентка 1 курсу магістратури Марина Рой.

Зі спеціальністю «Середня освіта (Фізика)» ознайомили завідувач кафедри Сергій Оптасюк та студент 3 курсу Віталій Смірнов.

Спеціальність «Комп’ютерні науки» представив завідувач кафедри Віталій Іванюк, студентка 3 курсу Олександра Войцехівська та студент 4 курсу Денис Опря.

Традиційно в межах рубрики «Запитання/відповідь» під час зустрічей представники факультетів відповідали на питання щодо діяльності факультетів та організації вступної кампанії 2021.

Нагадуємо, що 20 лютого відбудуться зустрічі із керівництвом та представниками студентського самоврядування природничо-економічного факультету та факультету української філології та журналістики.

Відділ профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки

та сприяння працевлаштуванню випускників університету