Відбулося засідання ради із науково-методичної роботи і забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти

Відбулося засідання ради із науково-методичної роботи і забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти

17 лютого 2020 року відбулося чергове розширене засідання ради із науково-методичної роботи і забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти К-ПНУ, до складу якої входять проректори, керівники структурних підрозділів, заступники деканів з навчальної роботи та забезпечення якості вищої освіти, голови науково-методичних рад, представники студентського самоврядування та стейкхолдери. На засідання були запрошені ректор університету і декани факультетів. У вступному слові Сергій Анатолійович закцентував увагу на рекомендаціях експертів НАЗЯВО щодо уникнення планування вибіркових блоків під час розроблення навчальних дисциплін, оскільки такий процес ускладнює індивідуальну траєкторію навчання здобувачів вищої освіти. Крім того, звернув увагу на необхідність проведення якісної профорієнтаційної роботи з абітурієнтами задля уникнення малокомплектних груп студентів.


Перший проректор, співголова ради Володимир Дубінський повідомив про результати проведеної роботи щодо вибору студентами навчальних дисциплін, зауважив на доцільності проведення роз’яснювальної роботи зі здобувачами вищої освіти в контексті формування їхньої індивідуальної освітньої траєкторії. Крім того, можливість вибору дисциплін з інших освітніх програм є важливою як з позиції особистісного розвитку студента, так і з метою запровадження міждисциплінарності в освітній процес.

Проректор з науково-педагогічної роботи, співголова ради Василь Кобильник ознайомив присутніх зі станом підготовки нових навчальних планів, звернув увагу на тому, що в нових навчальних планах не буде передбачено вибіркових блоків, натомість студенти матимуть змогу обирати навчальні дисципліни з Каталогу навчальних дисциплін вільного вибору здобувачів вищої освіти.

За результатом засідання були прийняті відповідні рішення.

Пресцентр