Університетські будні студентів після локдауну у форматі змішаного навчання

Університетські будні студентів після локдауну у форматі змішаного навчання

У стінах Університету Огієнка знову гомінко! Після закінчення локдауну, який був запроваджений в Україні з 08 до 25 січня у зв’язку з пандемією відповідно до наказу ректора університету Сергія Копилова від 21 січня 2021 р. № 13-ОД «Про особливості організації освітнього процесу в ІІ семестрі 2020-2021 н.р. в умовах продовження дії карантину» з 25 січня 2021 року на час дії карантину (до 28 лютого ) здобувачі вищої освіти в кількості не більше 20 осіб мають можливість навчатися аудиторно. У тих групах, у яких кількість здобувачів вищої освіти більше 20 осіб, ще продовжено дистанційне навчання.

Заняття в К-ПНУ проводять із дотриманням санітарних норм, задля безпеки та здоров’я учасників освітнього процесу. Графіки навчання на факультетах скориговано. Приємно, що студенти відвідують заняття майже в повному складі. Загалом на факультетах показник відвідування дуже високий.

Студенти наголошують, що за період «дистанційки» сумували за друзями, викладачами, університетом… Магістранти відверто зізнаються, що лекції так само цікаві й в онлайновому режимі, але практичні та лабораторні заняття потребують «живого» обговорення, дискусії, просто допомоги чи поради викладача.

Радіють від навчання офлайн не лише студенти, а й викладачі, тому що безпосереднє спілкування зі студентами та колегами є ключем до взаєморозуміння, професійного зростання, уміння набувати досвіду та комунікативних навичок .

Студенти вдячні ректорату за те, що в умовах пандемії мають можливість якісно отримувати необхідні професійні знання та навички, які їм знадобляться в майбутньому, і сподіваються, що після 28 лютого всі здобувачі, науково-педагогічні працівники повернуться до навчання в університетських аудиторіях.

Пресцентр