Презентації факультету української філології та журналістики і природничо-економічного факультету завершили марафон днів відкритих дверей онлайн

Презентації факультету української філології та журналістики і природничо-економічного факультету завершили марафон днів відкритих дверей онлайн

20 лютого в межах марафону днів відкритих дверей онлайн відбулися фінальні зустрічі з абітурієнтами. Онлайнове спілкування зі вступниками провели представники факультету української філології та журналістики і природничо-економічного факультету.

Презентація факультету української мови та журналісти розпочалася із вітального слова декана факультету Бориса Коваленка. Борис Олексійович зазначив, що факультет української філології та журналістики, який існує вже понад сторіччя, продовжує свої славні традиції та вдало поєднує їх із новаціями сьогодення.

Лариса Громик, заступник декана з виховної та профорієнтаційної роботи, презентувала спеціальності, за якими факультет готує висококваліфікованих фахівців, а саме «Середня освіта (Українська мова і література), «Філологія» та «Журналістика».

До вітального слова долучилися також і здобувачі вищої освіти. Студентка 4 курсу спеціальності «Середня освіта (українська мова і література» Марія Коваленко поділилася враженнями про студентське дозвілля на факультеті. Олена Валяровська, студентка 4 курсу спеціальності «Журналістика», розповіла про обраний фах та про те, як відбувається освітній процес.

Факультет української філології та журналістики пишається своїми студентами та випускниками. Чому ж варто обрати фах учителя, філолога чи журналіста? Відповідь на це питання озвучили у своїх відеозверненнях студенти-старшокурсники та випускники.

Презентація природничо-економічного факультету розпочалася з  вітального слова декана факультету, Івана Семенця, котрий розповів про організацію освітнього процесу та наголосив на потужній матеріально-технічній базі факультету, яка зумовлена підготовкою фахівців одразу на семи кафедрах.

Валентина Колодій, заступник декана з виховної та профорієнтаційної роботи, прокоментувала особливості організації виховної роботи, вступної кампанії 2021 та можливості отримання додаткових балів під час вступу до університету шляхом участі у Всеукраїнській олімпіаді.

Враженнями про своє студентське життя поділилася випускниця 2020 року Мар’яна Турніцька, котра акцентувала увагу на цікавих буднях студентства факультету.

На зустрічі було представлено презентації семи кафедр. Для кращого ознайомлення зі спеціальностями були підготовлені презентації та відеоролики: кафедра географії та методики її викладання (доповідач – Ігор Касіяник), кафедра економіки підприємства (доповідач – Наталія Мазур), кафедра екології (доповідач – Олександр Любинський), кафедра туризму та готельно-ресторанної справи (доповідач – Стефанія Баженова), кафедра менеджменту (доповідач – Володимир Лисак), кафедра біології та методики її викладання (доповідач – Наталія Казанішена), Василь Геник ознайомив із особливостями навчання студентів на кафедрі військової підготовки.

Крім цього, представники факультетів відповідали на питання щодо діяльності факультетів та організації вступної кампанії 2021 в межах рубрики «запитання/відповідь».

Відділ профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки

та сприяння працевлаштуванню випускників університету