Музей історії К-ПНУ відзначає 50-річчя від дня відкриття!

Музей історії К-ПНУ відзначає 50-річчя від дня відкриття!

Музей історії університету є важливим науковим та культурним осередком Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Сучасні стенди та експонати відтворюють історію навчального закладу як одного з провідних освітніх, наукових і культурних закладів Західної України. Створенню Музею історії К-ПНУ передувало накопичення значної кількості історичних фактів, документів, різноманітних видань, рукописів, світлин, пов’язаних з його історією, що потребували систематизації та подальшого вивчення.

Ректор інституту І. Івах знайомить з експозицією музею Міністра освіти УРСР О. Маринича (1972 р.)

Наприкінці 1960-х рр., відповідно до розпорядження ректора педагогічного інституту доцента І. Іваха, працівники кабінету естетичного виховання (завідувач – доцент, кандидат філософських наук А. Грицюк) започаткували оформлення на четвертому поверсі головного корпусу (вул. Московська, 61) першої експозиції Музею історії.

Його було відкрито 24 лютого 1971 р. під час святкування 50-річчя з дня заснування закладу. Екскурсоводами цього дня були ректор, доцент І. Івах, старший викладач Є. Великий, проректор доцент В. Тищенко, завідувач кафедри фізичного виховання Т. Кидалова та декан факультету фізичної культури старший викладач В. Жабенко.

Сьогодні Музей історії нашого університету відзначає 50-річчя від дня створення. Щиро дякуємо всім учасникам акції «Музейний експонат» та закликаємо охочих долучитись до поповнення фондів музею фотографіями, документами, речами, що мають відношення до діяльності закладу. Збережемо історію нашого університету разом!

Музею історії університету
« of 11 »

Ірина Паур, завідувач Музею історії університету