“Наші випускники”: кафедра англійської мови продовжує цикл зустрічей із філологами-практиками закладів освіти

“Наші випускники”: кафедра англійської мови продовжує цикл зустрічей із філологами-практиками закладів освіти

24 лютого 2021 року відбулася третя зустріч гарантів освітньо-професійних програм Середня освіта (Англійська мова і зарубіжна література) другого (магістерського) рівня вищої освіти, Середня освіта (Мова і література (англійська, німецька) та Середня освіта (Англійська мова і зарубіжна література першого (бакалаврського) рівня вищої освіти завідувача кафедри англійської мови, доктора філологічних наук, професора Алли Марчишиної, кандидатів філологічних наук, доцентів, доцентів кафедри англійської мови О.О. Барбанюк і Г.А. Кришталюк зі стейкхолдерами, випускниками факультету іноземної філології 2014-2019 років, котрі працюють учителями англійської мови у ЗОСШ міста Кам’янця-Подільського, а також Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей в межах проекту «Наші випускники». До зустрічі долучилися А.В. Глуховата, Ю.О. Мельник, А.О. Ротар і Ю.В. Шмир.

Під час обговорення присутні висловили фахові поради щодо змін, яких потребують компоненти ОПП для проведення ефективного освітнього процесу, забезпечення програмних результатів навчання згідно з потребами часу. Зокрема, учасники зустрічі наголосили, що майбутнім фахівцям-практиками необхідні ґрунтовні практичні вміння і теоретичні знання з іноземної мови, методики навчання іноземних мов усіх вікових груп учнів, інформаційних технологій навчання, вікової психології, а також основ надання першої медичної допомоги учням у разі потреби.

Випускники наголосили, що вдосконалення ОПП і роботу науково-педагогічних працівників кафедри англійської мови здійснюють у правильному напрямі. Під час дискусії було окреслено можливості подальшої науково-методичної співпраці кафедри англійської мови з випускниками-колегами.

Кафедра англійської мови