Вадим Івасюк: «Еразмус+ відкрив мені нові горизонти» 

Вадим Івасюк: «Еразмус+ відкрив мені нові горизонти» 

Ось уже другий тиждень магістрант педагогічного факультету (спеціальність 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація) Вадим Іванюк навчається в  Академії образотворчих мистецтв ім. Яна Матейки в місті Краків у межах проєкту міжнародної академічної мобільності Erasmus+.

Вадим радо ділиться враження про особливості освітнього процесу в Польщі та діяльність в поза навчальний час:

«Упродовж першого тижня тривала адаптація в новому середовищі, я звикав до швидкого ритму міста, знайомився із визначними місцями Кракова. У цьому мені допомогла моя подруга, колега, колишня студентка університету – Аліна Пилипей. Найперше, що я хотів побачити – це Академію, у якій навчатимуся упродовж семестру, адже це була моя мрія.

Із моєю координаторкою з факультету Реставрації творів мистецтва Агнєшкою Марецькою я відвідав реставраційні корпуси, майстерні, познайомився з викладачами і студентами. Протягом другого тижня я спілкувався з колегами-студентами та викладачами англійською мовою, опановую польську, адже вона споріднена з українською. Двічі на тиждень у нас проходять курси польської мови онлайн. У майстернях панує дружня атмосфера. Крім набуття знань та навичок з технології консервації та реставрації культурних  пам’яток, навчання  у Кракові дає можливість набути новий досвід,  подолати мовні бар’єри у спілкуванні зі студентами. Я вже отримав перші роботи, над якими працюватиму.

Дякую Кам’янець-Подільському національному університету імені Івана Огієнка за відкриття нових горизонтів!»

Вадим Івасюк, магістрант педагогічного факультету

(спеціальність 023 Образотворче мистецтво,

декоративне мистецтво, реставрація), учасник Програми ЄС Еразмус+