Видання шістдесятників у бібліотеці К-ПНУ

Видання шістдесятників у бібліотеці К-ПНУ

Бібліотека – це скарбниця духовності, пам’яті нації, невичерпне джерело знань, що сприяє професійному та особистісному розвитку, задовольняє наукові та інформаційні потреби своїх читачів. Тому постійне поповнення бібліотечних фондів є запорукою успішного провадження освітньої діяльності в університеті.

06 квітня 2021 року фонди книгозбірні К-ПНУ поповнили добірки літератури з Музею шістдесятництва (м. Київ), зокрема «Збірник підпільних писань» П. Полтави, «Листування з Євгеном Сверстюком» Ю. Луцього, «У небі пісня обірвалась» Я. Лесева, документи і матеріали Української Гельсінської групи1978-1982 рр. тощо. Особливу цінність становлять перші публікації 1960-х рр. за кордоном. Подарунком для бібліотеки стали й видання з екслібрисами з фондів Надії Світличної, Василя Овсієнка, Рити Довгань тощо.

Особливу подяку бібліотека К-ПНУ висловлює Олені Лодзинській (директору Музею шістдесятництва (м. Київ)) за сприяння у поповненні університетських фондів і Денисові Бойку за допомогу у транспортних перевезеннях.

Пресцентр