Fulbright Ukraine: програми та можливості для К-ПНУ

Fulbright Ukraine: програми та можливості для К-ПНУ

Сенатор штату Арканзас Джеймс Вільям Фулбрайт (1905-1995) зазначав, що міжнародна освіта перетворює національні цінності на людські. Ми стаємо терпимішими і вчимось цінувати те, що нас вирізняє; сприяємо гуманізації міжнародних стосунків, вчимося визнавати і поважати інші культури, що наповнюють наш світ. А що цінніше – це те, що ми усвідомлюємо важливість співпраці задля миру та добра цілої громади.

08 квітня 2021 року відбулася онлайн-презентація щорічних конкурсів програм ім. Фулбрайта для науковців, дослідників, викладачів, студентів, аспірантів і представників адміністрації закладів вищої освіти Хмельниччини

До заходу долучилася і дружна спільнота нашого університету: науково-педагогічні працівники педагогічного факультету, факультету іноземної філології, фізико-математичного факультету, факультету фізичної культури та факультету корекційної та соціальної педагогіки і психології.

Координаторка Програм обміну для молодих науковців та студентів Інна Бариш розповіла про можливості, які надає Програма; умови участі у конкурсах на отримання фулбрайтівських стипендій; особливості заповнення анкети та вимоги до поданих матеріалів.

Надзвичайно цікавими та корисними для учасників зустрічі стали історії становлення фулбрайтівців з України, розвиток їх наукових пошуків і здобутків.

Організована зустріч стала гарною нагодою довідатись про цілі й традиції Програми, адже цьогоріч Програма імені Фулбрайта святкує 75-ту річницю діяльності

К-ПНУ висловлює слова щирої подяки координаторці Програми Інні Бариш та асистентці Програми Олені Іллясевич за організовану зустріч, цінну інформацію, актуальні можливості для Огієнкової спільноти та потужну мотивацію для розвитку!

Детальніше про можливості, які надає програма, можна дізнатися за покликанням: https://fulbright.org.ua/

Відділ міжнародних зв’язків