Засідання наукової ради К-ПНУ

Засідання наукової ради К-ПНУ

07 квітня 2021 року відбулося засідання наукової ради К-ПНУ. Іван Михайлович Конет, проректор із наукової роботи, доктор фізико-математичних наук, професор, голова наукової ради, поінформував членів наукової ради про нові нормативно-правові та розпорядчі документи в галузі науки. Зокрема, на засіданні присутні розглянули результати державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності, затверджені наказом МОН №375 від 25.03.21 р. Відповідно до наказу із двох наукових напрямів, поданих університетом до розгляду, атестований науковий напрям «Суспільні науки» на кваліфікаційну групу «Б» терміном на 5 років, науковий напрям «Гуманітарні науки» після доопрацювання буде повторно представлений для оцінювання.

Надважливим у науковій діяльності є питання академічної доброчесності. Із питанням «Академічна доброчесність: стан та основні заходи щодо впровадження у наукову діяльність університету» виступила запрошена на засідання завідувач кафедри економіки підприємства, доктор економічних наук, професор, голова комісії з питань академічної доброчесності Наталія Мазур. У доповіді Наталія Анатоліївна розглянула основні питання організації наукової роботи із дотриманням академічної доброчесності в К-ПНУ, заходи щодо вдосконалення роботи в цьому напрямі та механізми реалізації норм доброчесності на рівні університету.Про стан наукової діяльності факультету корекційної та соціальної педагогіки і психології та рекомендації щодо їх удосконалення доповіла заступник декана факультету з наукової роботи та інформатизації навчального процесу Наталія Гаврилова.

Засідання було актуальним та інформативним, питання порядку денного передбачали обговорення  важливих завдань у науковій  роботі К-ПНУ.

    Відділ наукової роботи