VІІ Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми наступності дошкільної і початкової освіти» на базі кафедри теорії та методик дошкільної освіти К-ПНУ

VІІ Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми наступності дошкільної і початкової освіти» на базі кафедри теорії та методик дошкільної освіти К-ПНУ

14 – 15 квітня 2021 року на базі кафедри теорії та методик дошкільної освіти на базі кафедри теорії та методик дошкільної освіти проведено VІІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Актуальні проблеми наступності дошкільної і початкової освіти».

Співорганізатори заходу – Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, Інститут проблем виховання НАПН України, Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія.

У конференції взяло участь понад 180 науковців, методистів, учителів, вихователів-методистів із різних областей України (Івано-Франківська, Київська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Харківська, Чернівецька, Черкаська, Чернігівська обл.) та із зарубіжжя (Білорусь, Молдова, Польща, Чехія, Китай).

Працювали такі секції:

  1. Проблеми наступності в підготовці старших дошкільників до навчання в умовах Нової української школи.
  2. Реалізація принципу наступності дошкільної та початкової освіти в практиці роботи закладів освіти.
  3. Дидактико-методичний аспект впровадження компетентнісного підходу в початковій та дошкільній освіті.
  4. Професійна підготовка фахівців дошкільної та початкової галузей в контексті ідей Нової української школи.
  5. Психологічні аспекти наступності у процесі навчання дошкільників та молодших школярів.
  6. Організаційно-педагогічні умови забезпечення наступності в навчанні дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.
  7. Наступність між дошкільною і початковою ланками освіти в умовах інклюзії.

За результатами конференції заплановано видання збірника матеріалів конференції «Актуальні проблеми наступності дошкільної і початкової освіти» (випуск 4). З програмою конференції та збірником тез можна ознайомитись на сторінці кафедри теорії та методик дошкільної освітив розділі «Наукова робота» («Конференції та семінари») за покликанням.

 

Катерина Демчик,
кандидат педагогічних наук, старший викладач
кафедри теорії та методик дошкільної освіти