Студенти природничо-економічного факультету презентували свої бізнес-ідеї під час науково-практичного вебінару «Студентський стартап»

Студенти природничо-економічного факультету презентували свої бізнес-ідеї під час науково-практичного вебінару «Студентський стартап»

22 квітня в межах проєкту «Підприємницький університет» відбувся науково-практичний вебінар «Студентський стартап», під час якого здобувачі вищої освіти природничо-економічного факультету змогли презентувати свої бізнес-ідеї. У ролі експертів на заході були представники чинного бізнесу, зокрема Марія Гаран, власниця українського бренду одягу «GARMARI», Микола Мельник, засновник ФГ «МЕЛЬНИК-АГРО», власник ІТ-компаній, благодійного фонду «Кам’янчанин», представники агентства нерухомості Area Group тощо. У заході також взяли участь студенти і викладачі фізико-математичного факультету, зокрема Віталій Іванюк, завідувач, доцент кафедри інформатики, доктор технічних наук, доцент, Вадим Понеділок, старший викладач кафедри інформатики, кандидат технічних наук, які надавали консультації щодо технічного аспекту реалізації стартапів.

Із вітальним словом на вебінарі виступила Ірина Ящишина, доктор економічних наук, професор, яка наголосила на актуальності створення бізнес-проєктів, з огляду на стрімкий розвиток технологій, і акцентувала , що саме університет дає можливість амбітній молоді побудувати майбутнє за власними правилами, зробити перші кроки у створенні стартапів і подальшій їх реалізації. Ірина Володимирівна зауважила, що К-ПНУ реалізує два проєкти: «DigEco» ( проєкт Програми ЄС Еразмус+) та «Підприємницький університет», який реалізує Стартап-інкубатор YEP! спільно з Міністерством освіти і науки України, Міністерством цифрової трансформації України, Українським фондом стартапів, Дія. Бізнес за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Про останній детальніше розповіла Тетяна Боднарчук, кандидат економічних наук, старший викладач, зазначивши, що участь у проєкті дасть можливість здобувачам набути теоретичного та практичного досвіду, отримати менторську підтримку та сприяння у сфері стартапінгу.

Студенти природничо-економічного факультету успішно презентували свої стартапи: Дар’я Беньковська, студентка групи Ep1–B17, «Онлайн-примірочка Скан.Я» — додаток, який би допоміг вирішити проблему онлайн-магазинів щодо повернення одягу, який не підійшов за розміром; Роман Мельник виступив із проєктом «Рестодрон», запропонувавши рестораторам альтернативу обслуги – дрони; Катерина Ковальчук, магістрантка 1 курсу спеціальності 071 Облік і оподаткування, презентувала навчальну онлайн-платформу фінансової грамотності «FinGram», яка допоможе змінити свою фінансову поведінку і стати розумним споживачем та розсудливим інвестором; Тетяна Янчишина запропонувала створити прилад для терморегуляції напоїв, зауваживши, що це стане справжнім відкриттям для рестораторів, власників кав’ярень і навіть молодих батьків.

Експерти надали консультації щодо можливості реалізації студентських стартапів. Активними учасниками обговорення були Микола Мельник, який давав влучні поради щодо виробництва і продажу запропонованих товарів і послуг, Марія Гаран поділилася власним досвідом щодо організації онлайн-торгівлі, Віталій Іванюк та Вадим Понеділок прокоментували технічні моменти реалізації студентських ідей.

Участь у вебінарі стала чудовою нагодою поділитися думками, набути практичного досвіду та отримати цінні поради від провідних стейкхолдерів міста.

Пресцентр