Студенти спеціальності Соціальне забезпечення урочисто склали присягу та отримали почесне звання волонтера Товариства Червоного Хреста

Студенти спеціальності Соціальне забезпечення урочисто склали присягу та отримали почесне звання волонтера Товариства Червоного Хреста

31 травня вперше в Кам’янці-Подільському відбулася урочиста посвята у волонтери від організації Товариства Червоного Хреста. Молодь  різних закладів освіти склали присягу в сесійній залі міської ради та офіційно підтвердили свою готовність працювати на благо громади й безкорисливо допомагати всім, хто потребує підтримки. Зокрема, претендентами для отримання звання волонтера від К-ПНУ стали здобувачі вищої освіти спеціальності 232 Соціальне забезпечення – Богдана Демчик, Денис Цвинтарний, Дана Базилюк, Владислав Андрійчук та Олександр Клименко. Студенти отримали настанови, слова вдячності від координаторів волонтерського руху, керівництва міської організації Товариства. Успіху в такій гарній справі їм побажав і міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко.

Урочистій події посвяти студентів у волонтери 26 травня передував шестигодинний тренінг-навчання з надання першої допомоги громадянам, у якому взяли участь здобувачі вищої освіти Богдана Демчик, Денис Цвинтарний, Дана Базилюк, Владислав Андрійчук, Олександр Клименко, а також інші студенти закладів освіти міста. Інструктори з першої допомоги Сергій Юрков, Світлана Гаймер, Олеся Ксьоншкевич та Антоніна Возович навчали слухачів, як правильно робити непрямий масаж серця, штучне дихання, допомагати в разі потрапляння сторонніх тіл у дихальні шляхи, а також як правильно діяти під час нападів епілепсії, інсульту тощо.

Після завершення навчання слухачі отримали сертифікати міжнародного зразка. Щиро бажаємо вдалого початку студентам у волонтерських буднях!

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи