Відбулось чергове засідання вченої ради К-ПНУ

Відбулось чергове засідання вченої ради К-ПНУ

08 червня відбулось чергове засідання вченої ради К-ПНУ. На початку засідання ректор університету, професор Сергій Копилов привітав науково-педагогічних працівників К-ПНУ та вручив атестат професора доктору філологічних наук Олегу Рарицькому, атестати доцентів – кандидату економічних наук Олені Данилюк, кандидату філологічних наук Ользі Добринчук, кандидату педагогічних наук Тетяні Зданюк, кандидату педагогічних наук Тетяні Калинюк, кандидату економічних наук Оксані Кушнір, кандидату економічних наук Олександрові Свідеру, кандидату філологічних наук Наталії Фрасинюк, кандидату психологічних наук Оксані Чайковській.

Згідно з порядком денним питання «Результати освітньої, наукової, методичної діяльності факультету української філології та журналістики, шляхи її удосконалення» озвучив декан факультету української філології та журналістики Борис Коваленко. Голова комісії з розгляду цього питання, перший проректор Володимир Дубінський відзначив, що освітній процес на факультеті здійснюють на належному рівні, на вченої ради, науково-методичної ради, кафедр факультету української філології та журналістики систематично розглядають питання, пов’язані з розробленням і впровадженням освітньо-професійних програм, залучають здобувачів вищої освіти до їх перегляду. Водночас потребує активізації робота з підготовки наукових публікацій у фахових наукових видання категорії «А» і «Б» та виданнях, внесених до науковометричних баз Scopus і Web of Science Core Collection.

Про результати роботи кафедри германських мов та зарубіжної літератури за 2016-2021 рр. і перспективи її розвитку доповів завідувач кафедри германських мов та зарубіжної літератури Олександр Кеба, який акцентував увагу на подальшій системній роботі щодо розроблення нових освітньо-професійних програм з урахуванням запитів на ринку освітніх послуг.

Члени вченої ради також затвердили Список голів екзаменаційних комісій зі встановлення результатів навчання здобувачів вищої освіти вимогам освітньо-професійної програми та вимогам програми єдиного державного кваліфікаційного іспиту й присвоєння їм кваліфікації за ступенями вищої освіти „бакалавр“, „магістр“ у Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка на 2021-2022 навчальний рік (доповідач – перший проректор Володимир Дубінський) та Каталог навчальних дисциплін вільного вибору здобувачів І курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти на 2021-2022 н. р. (доповідач – керівник навчального відділу Людмила Горчак).

Наприкінці засідання відбулось голосування щодо присвоєння вчених звань науково-педагогічним працівникам кафедр університету.

Пресцентр