Круглий стіл “Конституція України: історія, сутність та перспективи” (до 25-річчя Конституції України)

Круглий стіл “Конституція України: історія, сутність та перспективи” (до 25-річчя Конституції України)

24 червня відбувся круглий стіл “Конституція України: історія, сутність та перспективи” (до 25-річчя Конституції України), який організував деканат історичного факультету за участю викладачів та здобувачів вищої освіти.

Захід проходив дистанційно на платформі Google Meet. Розпочав роботу круглого столу декан історичного факультету, доцент Анатолій Глушковецький, який відзначив актуальність теми обговорення та наголосив на принциповій важливості усвідомлення представниками політичної еліти і суспільством загалом Конституції як фундаменту державності та основи суспільного розвитку, наголосивши водночас на небезпеці перетворення Основного закону на засіб задоволення політичних амбіцій.

Активними доповідачами під час заходу були викладачі факультету: Ольга Віннічук, Олександр Комарніцький, Володимир Адамовський, Павло Кліщинський та студенти 2 курсу Богдан Філіпчук і Б. Демот, які висвітлили ключові етапи історії підготовки та прийняття Конституції України, сутність конституційних проєктів задовго до 1996 р., особливості конституційного процесу в Україні та їх відповідність сучасності, ключові зміни в Основному законі держави за 25 років, важливість вивчення Конституційного права України здобувачами освіти. До заходу долучився також модератор професійної спільноти вчителів суспільних дисциплін ЦПРПП Кам’янець-Подільської міської ради Олександр Чорненький.

Олександр Юга, заступник декана з виховної та профорієнтаційної роботи історичного факультету