ФІНАЛЬНІ ЗУСТРІЧІ В МЕЖАХ ПРОЄКТУ «ШКОЛА ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ВИКЛАДАЧІВ К-ПНУ»

ФІНАЛЬНІ ЗУСТРІЧІ В МЕЖАХ ПРОЄКТУ «ШКОЛА ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ВИКЛАДАЧІВ К-ПНУ»

Навчально-методичний центр забезпечення якості освіти активно продовжує реалізацію проєкту «Школа професійного розвитку викладачів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка».

14 червня відбулася чергова зустріч учасниць проєкту, спікером якої була Тетяна Сторчова, керівник відділу міжнародних зв’язків, доцент кафедри англійської мови, кандидат педагогічних наук, доцент. Під час зустрічі Тетяна Володимирівна розкрила нормативно-організаційні основи та зміст міжнародної діяльності університету для розширення академічного простору, поглиблення міжнародних контактів, організації та забезпечення сучасних методів управління у сфері міжнародної, інноваційної діяльності, підвищення авторитету й іміджу університету в світі і сприяння активній участі в ній науково-педагогічних працівників.

 

 

 

 

 

Спікерка обґрунтувала ключові аспекти реалізації внутрішньої та міжнародної академічної мобільності науково-педагогічними працівниками та здобувачами вищої освіти університету, яка є надважливим напрямом діяльності К-ПНУ, що дає можливість усім учасникам освітнього процесу навчатися, викладати, проходити стажування та здійснювати наукову діяльність у закладах вищої освіти України чи закордону. Успішний досвід реалізації заходів і форм міжнародного співробітництва в К-ПНУ засвідчує великі потенційні можливості цього стратегічного напряму в удосконаленні якості освітнього процесу та якості вищої освіти.

Наступна зустріч учасниць проєкту відбулася 18 червня із Лесею Гріх, провідним фахівцем юридичного сектора, яка розкрила основні питання антикорупційної діяльності в університеті, політику та процедури врегулювання конфліктних ситуацій серед учасників освітнього процесу університету та ін.

Фінальна зустріч учасниць в межах проєкту відбулася 22 червня, спікером якої був Володимир Дубінський, перший проректор, кандидат історичних наук, доцент. Під час зустрічі Володимир Анатолійович проаналізував сучасні зміни в умовах реформи вищої освіти та зміст, проблеми і перспективи діяльності національного університету як закладу вищої освіти України тощо.

Також із метою виконання тематичних модулів робочої програми проєкту кожна учасниця забезпечила виконання та реалізацію індивідуальної методичної розробки в межах однієї навчальної дисципліни, викладання якої вона забезпечувала та які оприлюднено на офіційній вебсторінці навчально-методичного центру забезпечення якості освіти в рубриці проєкту «Атестація».

Фінальним випробуванням для учасниць проєкту, які успішно завершили навчання, стало проходження 23 червня атестації у формі тестового екзамену на платформі MOODLE на основі Програми атестації, яку розробив навчально-методичний центр забезпечення якості освіти та затвердив ректор університету.

Усі учасниці проєкту успішно пройшли атестацію, що дало можливість вченій раді університету 24 червня на черговому засіданні визнати результати їх участі в проєкті «Школа професійного розвитку викладачів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка».

Навчально-методичний центр
забезпечення якості освіти