Відбулося четверте засідання Ради роботодавців К-ПНУ

Відбулося четверте засідання Ради роботодавців К-ПНУ

30 червня відбулося четверте засідання Ради роботодавців у Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка.

З вітальним словом виступив Геннадій Бесарабчук, керівник навчально-методичного центру забезпечення якості освіти, кандидат педагогічних наук, заступник голови Ради роботодавців, який ознайомив присутніх із порядком денним.

Про підсумки акредитації освітніх програм спеціальностей університету в ІІ семестрі 2020-2021 н.р. та пропозиції роботодавців щодо підготовки до акредитації освітніх програм у 2021-2022 н.р. доповіла Людмила Воєвідко, керівник навчально-методичного відділу, кандидат педагогічних наук, доцент. Людмила Миколаївна зазначила, що у 2020-2021 н. р.  було проведено 9 акредитацій. Для успішного проходження наступних акредитацій необхідна злагоджена робота всіх структурних підрозділів університету, науково-педагогічних працівників і роботодавців.

Обговорюючи це питання, Володимир Дубінський, перший проректор, наголосив на аспектах, які мають бути визначальними в подальшій роботі. По-перше, це активна співпраця і комунікація, яка буде виражатися у пропозиціях, порадах і побажаннях щодо вдосконалення освітніх програм. Крім цього, важливою є реальна співпраця з представниками Ради роботодавців, їх участь у різних формах роботи (до прикладу, Сергій Ткач, директор Хмельницької спеціалізованої середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 з поглибленим вивченням німецької мови з 1 класу, виконував обов’язки голови екзаменаційної комісії на історичному факультеті).

Про вдосконалення практичної підготовки здобувачів вищої освіти університету як результат співпраці зі стейкхолдерами доповідала Людмила Римар, завідувач практики університету. У своєму виступі вона зауважила, що практична підготовка – обов’язковий компонент освітніх програм, спрямований на набуття здобувачами вищої освіти професійних і загальних компетентностей в контексті сучасних тенденцій розвитку вищої освіти набуває все більшої значущості.

Про підсумки роботи Ради роботодавців у першому півріччі 2021 року доповів Геннадій Бесарабчук. Він зазначив, що на кожному із проведених засідань у центрі уваги було питання якості освітніх програм і спеціальностей, якість освітнього процесу. Пропозиції роботодавців враховують для модернізації освітніх програм. Геннадій Володимирович висловив сподівання щодо подальшої співпраці.

Аналіз піврічної роботи Ради роботодавців підтвердив важливість її діяльності як колегіального дорадчого органу. Співробітництво роботодавців з університетом спрямоване  на вдосконалення процесу підготовки фахівців та підвищення іміджу вишу.

Відділ профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки та

сприяння працевлаштуванню випускників університету