Еколог – захисник довкілля, професія престижна та конкурентоспроможна!

Еколог – захисник довкілля, професія престижна та конкурентоспроможна!

Професію еколога вважають престижною та конкурентоспроможною, вона посідає 3 місце серед найбільш актуальних професій 21 століття. На всіх підприємствах та організаціях, діяльність яких пов’язана з використанням природних ресурсів, посада еколога одна з ключових.

Професійна діяльність фахівців з екології передбачає екологічний моніторинг впливу на навколишнє середовище, оцінку впливу на довкілля, раціональне використання природних ресурсів, оцінку та забезпечення безпечних умов життєдіяльності на виробництві, екологічні дослідження  сировини, готової продукції, умов праці.

Попит на екологів постійно зростає, оскільки людей все більше хвилює стан природних ресурсів та можливості їх збереження.  Фахівці цієї галузі можуть працевлаштуватися в природоохоронних організаціях, муніципальних структурах, на великих підприємствах, займати посади інженера-еколога, інспектора-еколога, техніка-еколога, експерта-еколога, провідного спеціаліста з питань екології, охорони навколишнього середовища, безпеки життєдіяльності. Кваліфіковані екологи розробляють стратегічні аспекти сталого розвитку громад та країни в цілому. Тому, якщо ти, креативний, дипломатичний, стресостійкий, маєш аналітичний склад розуму, тоді ти впевнено можеш опановувати фах еколога.

На кафедрі екології Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка готують висококваліфікованих фахівців зі спеціальності 101 Екологія, які в подальшому є конкурентоспроможними на ринку праці.

Для вступу на спеціальність 101 Екологія у 2021 році необхідно мати сертифікати ЗНО з таких предметів:

  1. На основі повної загальної середньої освіти:
  • українська мова;
  • біологія;
  • на вибір абітурієнта – історія України/ математика / іноземна мова / географія / фізика / хімія.
  1. На основі диплома бакалавра/магістра (спеціаліста):
  • єдиний вступний іспит з іноземної мови (ЄВІ);
  • фаховий іспит.

Детальну інформацію про вступ на спеціальність «Екологія» у 2021 році, можна отримати у консультаційному центрі Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, а також у приймальній комісії.

Кафедра екології