П’яте засідання весняно-літньої наукової конференції XXIV Міжнародної Школи Відкритого Розуму (SZKOŁA OTWARTEGO UMYSŁU)

П’яте засідання весняно-літньої наукової конференції XXIV Міжнародної Школи Відкритого Розуму (SZKOŁA OTWARTEGO UMYSŁU)

07 липня представники Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка разом із колегами з Університету імені Яна Кохановського (м. Кельце, Польща) провели п’яте засідання весняно-літньої наукової конференції XXIV Міжнародної Школи Відкритого Розуму (SZKOŁA OTWARTEGO UMYSŁU).

На засіданні із доповіддю «Консерватори vs реформатори: українська преса про вдосконалення (зміну) політичного ладу Російської імперії на поч. ХХ ст.» виступив Максим Сльозкін, магістрант історичного факультету (науковий керівник – професор Олександр Федьков).

У виступі Максим акцентував увагу на двох ідейних напрямках, у межах яких існували політичні партії на теренах Наддніпрянщини на початку ХХ століття  – консервативному та революційно-реформаторському. Також було проаналізовано програми провідних політичних партій, як-от: РУП, УСДС, УДП, СРН, ККРН та, відповідно, їх періодичні органи: “Селянин”, “Праця”, “Гасло”, Правда”, “Листок Правди”, “Почаевский листок”, а також такі газети, як “Киевлянин”, “Новое Время”, “Громадська думка” тощо.

До участі у конференції також долучилися Ірина Повержук, студентка 1 курсу історичного факультету та Сергій Гнатенко, аспірант факультету української філології та журналістики.

Адріана Веркаш, голова студентського
самоврядування історичного факультету