Цикл зустрічей із першокурсниками щодо адаптації до навчання продовжується

Цикл зустрічей із першокурсниками щодо адаптації до навчання продовжується

Соціально-психологічна служба Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка продовжує цикл заходів «Привіт, давай познайомимось!» із першокурсниками факультету фізичної культури, української філології та журналістики, історичного та педагогічного факультетів.

Адаптацію до умов навчання в закладі вищої освіти в тій чи тій формі проходять усі першокурсники. Але часові межі адаптації до освітнього процесу в студентів першого курсу коливаються в межах року. Успішність адаптаційного процесу неможлива без врахування індивідуальних особливостей особистості студента.

Під час знайомства провели щодо прийняття норм нового соціального середовища, внутрішнє та зовнішнє ставлення до цих норм і внесення до системи міжособистісних стосунків у групі.

 

Значний вплив на успішність процесу соціально-психологічної адаптації має допомога та підтримка студентів-першокурсників з боку дорослих – кураторів, викладачів, психологів. Пам’ятаймо, що формування повноцінного фахівця можливе за умови його благополуччя, особистісного комфорту, ціннісного ставлення до себе, фаху, який він здобуває, позитивного емоційного стану.

Соціально-психологічна служба К-ПНУ