Перемога за нами: разом протистоїмо російській агресії

Перемога за нами: разом протистоїмо російській агресії

Справжній характер націй карбується великими випробуваннями. Сьогодні ми засвоюємо уроки історії найдорожчою ціною, ми виборюємо свою свободу, усвідомлюємо ідентичність, консолідуємося заради боротьби зі злом. Кожен українець осмислює свою значущість і бореться за майбутнє нашої країни на своєму фронті.

Чимало науково-педагогічних працівників та випускників К-ПНУ вступили до лав Збройних Сил України та Територіальної оборони, щоб захищати свою державу від зазіхань окупанта.
Тримайтеся!
За вами Україна!


Здобувачі вищої освіти й викладачі активно доєднуються й до волонтерського руху, зокрема здійснюють гуманітарну підтримку внутрішньо переміщених осіб із тих регіонів нашої країни, які зазнають нищівного руйнування, допомагають із поселенням (на сьогодні в гуртожитках університету знайшли прихисток більше 300 осіб), забезпечують речами першої необхідності, продуктами харчування, одягом).

Координують збір коштів для потреб української армії в цілому та окремих військових частин зокрема, забезпечують продуктами харчування воїнів, розвозять їжу на блокпости, на яких чергують захисники Територіальної оборони, беруть участь у забезпеченні цивільної оборони міста тощо. Триває збір допомоги для Олешківського дитячого будинку-інтернату, що на Херсонщині.

У цій, безперечно, національній війні одним із найпотужніших озброєнь стала мова. З огляду на безжалісні вчинки агресора, більшість українців відчужуються від всього російського, усвідомлюють свою національну належність і намагаються вдосконалити свою українську мову. З цією метою кафедра української мови К-ПНУ розпочинає цикл онлайнових консультаційних занять для всіх охочих.

Сьогодні час, коли карбується українська нація!
Слава Україні!
Героям Слава!

Пресцентр