К-ПНУ працюватиме в межах Освітнього Хабу в Кам’янці-Подільському

К-ПНУ працюватиме в межах Освітнього Хабу в Кам’янці-Подільському

Війна вносить свої корективи у звичний режим життя, роботи, навчання. Люди з територій, де ведуться активні бойові дії, змушені покидати свої домівки і знаходити прихисток на інших більш безпечних територіях. На сьогодні, за офіційними даними, Хмельницька область прихистила близько 129 тис. переселенців.

З метою організації системних консультацій щодо зміни чи вдосконалення професійних компетенцій, психологічного розвантаження, підтримання здорового способу життя, визначення здібностей з метою подальшого їх розвитку і вдосконалення завдяки співпраці Хмельницької військової адміністрації, Міністерства освіти і науки України, Департаменту освіти, науки, молоді та спорту Хмельницької ОВА, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», Асоціації інноваційної та цифрової освіти, комп’ютерної академії IT STEP та навчальних закладів професійної освіти було створено Освітній Хаб Хмельниччини.

До цієї ініціативи долучається і Кам’янець-Подільський. На робочій нараді із начальником управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради було запропоновано закладам загальної, передвищої фахової та вищої освіти долучитися до цієї ініціативи, сформувавши перелік курсів, майстер-класів і відкритих лекторіїв.

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, у якому вже з середини березня було розроблено напрями із залучення до освітнього процесу внутрішньо переміщених осіб (зокрема, було розроблено курс для вдосконалення рівня української мови, відкрито розмовні клуби для вільного відвідування внутрішньо переміщеними особами, сформовано графік проведення тренінгів з інфомедійної і цифрової грамотності та ін.), сформував перелік освітніх заходів (курсів, екскурсій, майстер-класів та ін.), що допоможуть адаптуватися в місті, долучитися до освітнього процесу, визначитися із напрямом майбутнього професійного розвитку чи здобути нову професію.

Оксана Почапська, керівник відділу фандрайзингу