Нова зустріч в проєкті «Школа професійного розвитку викладачів К-ПНУ»

Нова зустріч в проєкті «Школа професійного розвитку викладачів К-ПНУ»

20 квітня 2022 р. відбулася чергова онлайнова зустріч учасників проєкту, спікером якої була Оксана Почапська, керівник відділу фандрайзингу, доцент кафедри журналістики, кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент.

Предметом обговорення був аналіз сучасних підходів до фандрайзингу в К-ПНУ, сучасному закладі вищої освіти, який працює над створенням динамічного дослідницько-інноваційного середовища задля успішної реалізації творчого потенціалу, забезпечення фінансування коштом зовнішніх джерел і грантової діяльності для реалізації наукових і творчих досягнень учасників освітнього процесу шляхом розроблення освітніх, дослідницьких й інноваційних проєктів.

Під час обговорення Оксана Іванівна розкрила й детально обґрунтувала, що це є професійною діяльністю з мобілізації фінансових та інших ресурсів для реалізації соціально значущих і науково-дослідних неприбуткових проєктів, яка вимагає спеціальних знань і навичок фандрайзера, що можуть вплинути на прийняття позитивного рішення донора. Було представлено міжнародні фонди та шляхи співпраці з ними, зокрема: MacArthur Foundation – приватний фонд, який надає гранти та впливає на інвестиції для підтримки некомерційних організацій приблизно у 50 країнах світу; CRDF GLOBAL – громадська некомерційна організація утворена з метою сприяння міжнародному науково-технічному співробітництву; Visegrad Fund – Міжнародний Вишеградський Фонд, що реалізується в межах проєкту Вишеградської групи з фінансової підтримки міжнародних ініціатив. Метою Фонду є підтримка співпраці між країнами Вишеградської групи та їх спільного представництва в третіх країнах; SCIENCE CONECT – це закрита мережа, відкрита для членів спільноти, а саме для всіх людей, які працюють у різних Науково-технічних комітетах STO, STB та виконавчих органів STO, а також для вчених та інженерів, які працюють як над спільнотою, так і внутрішньою програмою роботи; IREX – Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів – міжнародна некомерційна організація, яка спеціалізується на міжнародному сприянні освіти та розвитку. IREX співпрацює з партнерами в понад 100 країнах; FULBRIGHT– програма наукових обмінів Сполучених Штатів Америки, спонсорується Державним департаментом і посідає чільне місце в системі міжнародної освіти. Основна ідея програми – взаємодія та взаєморозуміння, що ґрунтується на пізнанні та повазі до розмаїтого світу.

У межах реалізації проєкту учасникам буде запропоновано опанування новим інструментарієм розроблення освітніх, дослідницьких й інноваційних проєктів для підвищення якості та результативності науково-дослідницької й викладацької діяльності в К-ПНУ.

Навчально-методичний центр забезпечення якості освіти