До уваги претендентів для складання іспиту на визначення рівня володіння державною мовою 2.0 (для виконання службових обов’язків)!

До уваги претендентів для складання іспиту на визначення рівня володіння державною мовою 2.0 (для виконання службових обов’язків)!

Національна комісія зі стандартів державної мови 26 квітня 2022 р. відновлює реєстрацію для участі в іспиті на визначення рівня володіння державною мовою.

Призупинення іспитів через військову агресію проти України було непростим кроком для Комісії, зважаючи на значущість української мови для нашого народу і її роль у цій боротьбі.

Війна ще триває і небезпеки поряд, але багато міст України поступово повертаються до відносно нормального життя. Наше найголовніше завдання на сьогодні – відновити проведення іспиту вже в умовах воєнного стану. Дякуємо за підтримку працівникам та адміністраціям уповноважених установ – вищих навчальних закладів, Міністерству освіти і науки України, які допомагають нам організувати роботу з проведення іспитів у столиці та регіонах.

Іспит і надалі складатиметься з письмової та усної частини, матеріали для підготовки залишаються актуальними.
Локація для складання іспитів на визначення рівня володіння державною мовою 2.0 (для виконання службових обов’язків) в К-ПНУ розпочне свою роботу з 27 квітня.

Просимо претендентів прийти до 107 ауд. (І поверх головного корпусу К-ПНУ, вул. І. Огієнка,61) за 20 хв. до початку іспиту для авторизації.

Нагадуємо, що для складання іспиту та отримання сертифіката про рівень володіння державною мовою, претенденту необхідно:
• онлайн зареєструватися в іспитовій системі для визначення рівня володіння державною мовою;
• прийти на зареєстрований час до обраної локації із документом, що ідентифікує особу, негативним результатом тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до складання іспиту, або документом, що підтверджує отримання курсу вакцинації та пристроєм КЕП;
• скласти комп’ютерний іспит.