«Як допомогти дитині подолати емоційне напруження за допомогою арттерапії»: майстерклас кафедри теорії та методик початкової освіти

«Як допомогти дитині подолати емоційне напруження за допомогою арттерапії»: майстерклас кафедри теорії та методик початкової освіти

27 квітня науково-педагогічні працівники кафедри теорії та методик початкової освіти К-ПНУ провели майстерклас «Як допомогти дитині подолати емоційне напруження за допомогою арттерапії». Модерувала захід Ольга Ковальчук, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри. Ольга Вікторівна окреслила ізотерапію як один з актуальних сьогодні арттерапевтивних методів.

Здобувачі вищої освіти спеціальності «Початкова освіта», науково-педагогічні працівники кафедри й інші учасники заходу опанували на практиці техніку подолання емоційного напруження.

До заходу доєдналася Тетяна Коленіченко, завідувач кафедри соціальної роботи Чернігівського національного технологічного університету, кандидат педагогічних наук, доцент, яка безпосередньо перебуває в центрі бойових дій.

Приємним був творчий процес: позитивне налаштування учасників, змога заспокоїтися та відчути радість, якої нам зараз так бракує.

За допомогою малювання присутні звільнилися від негативних емоцій і тривоги. Арттерапія дає сили рухатися далі до перемоги, стати сильнішими і щасливішими.

Наталія Гудима, завідувач кафедри теорії та методик початкової освіти