«УНІВЕРСHECK» – СТАРТУВАВ ПРОЄКТ ПРО ЗАКЛАДИ ВИЩОЇ ОСВІТИ

«УНІВЕРСHECK» – СТАРТУВАВ ПРОЄКТ ПРО ЗАКЛАДИ ВИЩОЇ ОСВІТИ

31 травня 2022 року, телеведучий Олександр Педан разом із командою комунікаційного агентства “Pedan Buro” запускає проєкт «УніверСheck», який був відзнятий ще до війни. За ідеєю, Олександр із донькою-випускницею Лерою вирушають в освітню подорож містами України задля пошуку університету мрії.

«Наперекір жорстокій війні рф проти України, попри втрати, зокрема в освітній інфраструктурі, заклади освіти продовжували навчання за дистанційною формою, в режимі консультування. Українські заклади вищої освіти – це сучасні майданчики для формування та розвитку особистості, вони є конкурентоспроможними на світовому рівні. Я дякую Олександру Педану та його команді за цей важливий проєкт. Адже «УніверСheck» розкриває перспективи українських університетів, зокрема і для іноземних вступників, – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Прем’єра проєкту «УніверСheck» стартує о 16.00 на YouTube-каналі Олександра Педана з Національного університету «Львівська політехніка».

На початку весни на YouTube-каналі Олександра Педана мав вийти освітній проєкт «УніверСheck». Його мета – познайомити майбутніх вступників з українськими закладами вищої освіти, розповісти про їхні переваги та недоліки й загалом про можливості для молоді у різних містах України.

«Як і всі українці, ми не розуміли, що буде завтра, не кажучи вже про вступну кампанію, яка мала б розпочатися за кілька місяців. Тому вагалися, чи варто видавати проєкт в ефір. Але згодом усвідомили, що «УніверСheck» сьогодні більш ніж потрібний. Ми прагнемо, аби молодь залишалася і навчалася саме в Україні. Світ зараз дає багато можливостей, але наша молодь – це наше майбутнє, і вона потрібна нам тут», – зізнається Олександр Педан.

До війни команда проєкту побувала у десятьох обласних центрах України, серед них — Маріуполь, Харків, Одеса, Суми.

Деяких університетів фізично вже немає, деякі пошкоджені. Але є освітяни, які готові продовжувати працювати, навчати. Це стало додатковою причиною, щоб «УніверСheck» стартував. Ті міста, які на цей момент окуповані або в яких ведуться бойові дії, показувати не будуть. Розпочинається проєкт із міст, які стали прихистком для людей з усієї країни, та університетів, у яких готові приймати студентів.

Загалом проєкт розгляне університети з точки зору навчання, дозвілля, логістики, роботи для молоді тощо. Олександр оцінюватиме ЗВО по-батьківськи, тому буде прискіпливим до якості освіти. А його 17-річна донька Лера більше уваги приділятиме умовам проживання у гуртожитках і позаурочним заняттям.

«Для мене, як для майбутньої першокурсниці, важливо, якою буде моя кімната в гуртожитку, скільки часу доведеться витрачати на дорогу, чи є можливість розвиватися поза університетом і де тусити з друзями. Цієї інфи на офіційних ресурсах ЗВО не знайти, а в «УніверСheck» ми розглянули», – каже співведуча Олександра та його донька Лера Педан.

За інформацією МОН