Нові спортивні досягнення жіночої команди з волейболу

Нові спортивні досягнення жіночої команди з волейболу

З 01 по 15 травня 2022 в м. Калимас-ду-Сул (Бразилія) відбулися ХХІV Літні Дефлімпійські ігри 2021.

До складу жіночої волейбольної збірної України була запрошена здобувачка другого (магістерського) рівня вищої освіти факультету фізичної культури Валентина Осипчук (група FKS1-M21).

У першому матчі Дефлімпійських ігор, який відбувся 4 травня, збірна України перемогла збірну команду Японії з рахунком 3:2. Це була досить важка та запекла гра. Перші дві партії збірна України програла, але, змінивши в третій партії перебіг гри, святкували перемогу в матчі.

Незважаючи на не високі фізичні дані (зріст), японський волейбол загалом, а жіночий зокрема, славиться відмінною індивідуальною технікою гри в нападі та захисті, різноманіттям командних тактичних дій у нападі, але все ж таки українки виявили неабияку жагу до перемоги й здобули 2 очки.

6 травня збірна України зустрілась зі збірною Бразилії (господарками турніру). Українки в цьому матчі також святкували перемогу з рахунком 3:0

8 травня жіноча збірна України в третьому поєдинку зустрілась зі збірною Мексики. Матч тривав 1 годину 5 хвилин та закінчився на користь Українок 3:0.

У чвертьфіналі Дефлімпійських ігор наша збірна зустрічалась зі збірною Польщі. Початок першого сету був не на користь наших дівчат, але, зібравшись, вони перемогли польську збірну з рахунком 3:0 і вибороли право виступати у півфіналі.

11 травня у півфіналі збірна України зустрічалась зі збірною Італії, наші дівчата зазнали прикрої поразки з рахунком 3:1.

У боротьбі за 3 місце ХХІV Літніх Дефлімпійських ігор 2021 з волейболу жіноча збірна України мала б зустрітись знову зі збірною Японії, але у зв’язку з тим, що команда захворіла, святкували перемогу з рахунком 3:0.

Відповідно до Кваліфікаційних норм та вимог Єдиної спортивної класифікації України (додаток 57), Валентина виконала норматив майстра спорту України Міжнародного класу!

Ректорат, факультет фізичної культури, кафедра спорту і спортивних ігор вітають здобувачку вищої освіти Осипчук Валентину з вагомим здобутком: бронзовою нагородою ХХІV Літніх Дефлімпійських ігор 2021.

Спортивний клуб