Консорціум DigEco у Гамбурзі: досягнення і перспективи

Консорціум DigEco у Гамбурзі: досягнення і перспективи

З 30 травня по 03 червня 2022 року в Університеті прикладних наук міста Гамбург (Німеччина) відбувалась конференція EJC 22, організована Prof. Dr. Marina Tropmann-Frick HAW Hamburg University of Applied Sciences. Зустріч було врочисто відкрито за участі поважних спікерів, серед яких Пітер Вульф, віцепрезидент з наукових досліджень та міжнародних зв’язків, Кікуто Като, Генеральний консул Японії у Гамбурзі, учені та дослідники Німеччини, Японії, Угорщини, Чехії, Словенії, Литви тощо.
Рівень наукових дискусій вражав своєю актуальністю щодо інноваційних технологій у сфері інформаційного моделювання та діджиталізації.
Робоча мова конференції – англійська.

У межах 32 міжнародної конференції EJS’22, відбувалась міжнародна зустріч консорціуму DigEco, який функціонує в межах проєкту Програми ЄС Еразмус+ «Digitalization of the economy as an element of sustainable development of Ukraine and Tajikistan» (DigEco) 618270-EPP-1-2020-1-LT-EPPKA2-CBHE-JP”.

Результати імплементації завдань проєкту Програми ЄС Еразмус+ «Діджиталізація економіки як елемент сталого розвитку Украіни та Таджикистану»  були презентовані Університетом Огієнка та іншими учасниками консорціуму впродовж звітної робочої зустрічі.

Наші колеги з університету-грантхолдера Ніколаса Ромеріса з Литви, зокрема координатор проєкту DigEco Zaneta Simanaviciene Prof., the Head of Business Innovation Laboratory, висловили поради та побажання щодо оптимізації роботи проєкту в надскладних умовах воєнного стану українських команд із Маріуполя, Мелітополя, Миколаєва, Житомира та Кам’янця-Подільського.

Також наші європейські партнери ознайомили нас із тими можливостями, які в часи російсько-української війни відкриваються для здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників з університетів України.

Важливим складником звітної програми для усіх учасників консорціуму стала тема російсько-української війни та її впливу на життя університетських спільнот.

HAW Hamburg University of Applied Sciences об’єднав українські та європейські університети у надскладні часи, які переживає Україна. Зустріч партнерів-друзів стала символом нашої незламності та віри у Перемогу.

Проєкту DigEco бути!
Цифровій економіці в університетах України бути!
Тримаємо міжнародний стрій!

Відділ міжнародних зв’язків