Університет Огієнка в рейтингу «ТОП-200 Україна 2022»

Університет Огієнка в рейтингу «ТОП-200 Україна 2022»

У травні 2022 р. Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence презентували результати рейтингу «ТОП-200 Україна 2022».

Під час складання рейтингу експерти враховували сучасні тенденції розвитку вищої освіти, що зазнає глибинних змін у результаті впливу пандемії COVID-19 і повномасштабного воєнного вторгнення рф.

У 2022 р. номінації рейтингу зазнали суттєвих змін, зокрема до показників оцінювання діяльності університетів було додано позиції про досягнення ЗВО у виконанні 17 Цілей Сталого Розвитку ООН «THE University Impact Rankings»; міжнародну оцінку ЗВО за можливостями працевлаштування випускників «QS Graduate Employability Rankings». Змінено показник підсумків Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, ваговий коефіцієнт якого було зменшено вдвічі. Видалено показники результатів міжнародної діяльності ЗВО «Участь в програмах Erasmus+ Європейського Союзу» і якості представлення та популярність ЗВО в Інтернет-просторі на основі незалежних вебометричних показників міжнародного рейтингу «UniRank».

Цьогоріч К-ПНУ посів у рейтингу 121 місце. Упродовж останніх років Університет Огієнка підтверджує свої стабільно високі позиції, входячи до переліку двохсот кращих закладів вищої освіти України, зокрема у 2022 р. покращив свої індекси показників QS World University Rankings (оцінюється академічна діяльність) і Scopus (оцінюється науково-видавнича діяльність).

Попереду – нових 100 років успіху!

Навчально-методичний центр
забезпечення якості освіти