Науково-педагогічні працівники кафедри теорії та методик початкової освіти взяли участь у координаційній зустрічі із представниками The LEGO Foundation

Науково-педагогічні працівники кафедри теорії та методик початкової освіти взяли участь у координаційній зустрічі із представниками The LEGO Foundation

21 червня 2022 року на платформі Zoom науково-педагогічні працівники кафедри теорії та методик початкової освіти (спікер – доцент Наталія Гудима , учасники – професор Наталія Бахмат, доцент Наталія Мєлєкєсцева, старший викладач Ольга Ковальчук, асистент Олена Довгань) Камʼянець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка взяли участь у координаційній зустрічі із представниками The LEGO Foundation для закладів вищої та післядипломної педагогічної освіти. Під час заходу були представлені більше 40 закладів освіти України.

Міністерство освіти і науки України співпрацює з Тhe LEGO Foundation (Королівство Данія) з 2010 року з моменту підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та фондом The LEGO Foundation.

Метою діяльності фонду The LEGO Foundation в Україні є  упровадження ігрових і діяльнісних методів навчання в освітній процес закладів загальної середньої та вищої освіти з метою всебічного розвитку дитини, формування в неї наскрізних умінь, що забезпечують у майбутньому здатність особистості успішно навчатися, мислити креативно, бути відповідальним громадянином, з метою переосмислення змін під час підготовки майбутніх учителів початкових класів.

The LEGO Foundation  передбачає підтримку імплементації реформи в початковій школі шляхом проведення навчань і супроводжувальних тренінгів для педагогів кафедри теорії та методик початкової освіти щодо реалізації діяльнісного підходу в освітньому просторі НУШ. The LEGO Foundation здійснюватиме методичний та менторський супровід науково-педагогічних працівників кафедри через упровадження навчальних дисциплін  «Навчання через гру», «Діяльнісний підхід у початковій школі» у нашому виші.

Шлях співпраці науково-педагогічних працівників нашого закладу освіти з організацією The LEGO Foundation  є досить цікавим з точки зору структури, системи роботи, залученості до процесу змін підходів до педагогів  та підтримки діяльності фонду Міністерством освіти і науки України, що дає змогу  здійснювати не точкові короткотривалі ініціативи, а системні глибокі зміни.

Кафедра теорії та методик початкової освіти