Academic Mobility Platform в Університеті Огієнка

Academic Mobility Platform в Університеті Огієнка

У січні 2022 року Університет Огієнка переміг у конкурсі на участь у проєкті «Management of Internationalisation and GermanUkrainian Academic Cooperation 2022-2023 (MoI Ukraine, який реалізується за підтримки Федерального Міністерства освіти та наукових досліджень Німеччини, DAAD, Ганноверського університету імені Лейбніца (Німеччина) та Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Окрім К-ПНУ, у проєкті беруть участь 15 університетів із різних куточків України: Ужгорода, Києва, Тернополя, Житомира, Кривого Рогу, Херсона, Ніжина, Одеси, Полтави, Переяслава, Сєвєродонецька та Дніпра.

Основні завдання проєкту:

  • підтримка інтернаціоналізації українських університетів;
  • поширення знань про різні аспекти інтернаціоналізації;
  • підвищення кваліфікації персоналу університету для управління процесами та завданнями інтернаціоналізації у сфері вищої освіти;
  • удосконалення soft skills, міжкультурної компетенції, управління проєктами, конфліктами та змінами;
  • сприяння німецько-українському академічному співробітництву;
  • розбудова та зміцнення наукової співпраці в Україні, Німеччині та за кордоном.

Щомісяця учасники проєкту долучалися до онлайн-навчання, яке проводили фахівці з інтернаціоналізації різних європейських університетів: Nataliya Butych, регіональний координатор в Центральній та Східній Європі міжнародного офісу Ганноверського університету імені Лейбніца; dr. Birgit BardenLäufer, керівниця міжнародного офісу Ганноверського університету імені Лейбніца; dr. Fiona Hunter, керівниця центру інтернаціоналізації вищої освіти Католицького університету Святого Серця (м. Мілан, Італія);  Elspeth Jones, професор Університету Лідса  (Велика Британія); Tanja Reiffenrath, проєктний координатор Геттінгенського університету; Sake Jager, проєктний менеджер Університету Гронінгена  (Нідерланди).

Минулого тижня учасники презентували свої проєкти, які будуть реалізовані в університетах в межах проєкту «Management of Internationalisation and GermanUkrainian Academic Cooperation 2022-2023 (MoI Ukraine)».

Олександра Шамаріна, провідний фахівець відділу міжнародних зв’язків презентувала розроблений проєкт «Academic Mobility Platform».

Метою Academic Mobility Platform є популяризація програм міжнародної академічної мобільності серед студентів та підвищення рівня їхньої мотивації до участі у таких програмах.

Основними завданнями Academic Mobility Platform є:

  1. Організація зустрічей на тему «Програми міжнародної академічної мобільності» зі студентами усіх факультетів і навчально-наукового інституту української філології та журналістики (орієнтовно вересень-листопад 2022 року).
  2. Проведення опитування серед студентів щодо обізнаності про програми академічної мобільності та вмотивованості до участі в них (листопад-грудень 2022 року).
  3. Організація воркшопів для студентів, які зацікавлені в участі у програмах міжнародної академічної мобільності (лютий – травень, 2023 року).

Усі матеріали зустрічей та інша корисна інформація будуть розміщені у вкладці Academic Mobility Platform.

Працюємо задля європейського майбутнього Університету Огієнка!

Тримаємо міжнародний стрій!

Відділ міжнародних зв’язків