Перший тиждень навчання у змішаному форматі очима студентів

Перший тиждень навчання у змішаному форматі очима студентів

Події останніх років змусили дещо переглянути підхід до організації освітнього процесу. Через роки пандемії, повномасштабне вторгнення росії здобувачі освіти змінили гамірні аудиторії на комп’ютер, а звичні конспекти на онлайн-платформи, тому будь-яка можливість повернутися до офлайн-навчання, хоча й частково, цінується.

Здобувачі вищої освіти К-ПНУ поділилися враженнями щодо початку навчального року в К-ПНУ у змішаному форматі.

 

Хоч і в такий важкий час, та ми маємо змогу навчатися офлайн і це дуже добре. Якщо порівнювати офлайн навчання та онлайн, то безперечно навчання в очному режимі є ефективнішим і цікавішим. Звісно, й онлайн навчання має свої переваги, наприклад, завжди є вільний доступ до будь-якої інформації в Інтернеті, не потрібно витрачати час на дорогу до університету. Та все-таки ходити в університет, бачити викладачів наживо, комунікувати з ними, спілкуватися з одногрупниками – це в рази краще, аніж цілий день сидіти перед ґаджетами. Ще одним великим плюсом офлайн-навчання є різні університетські заходи. Це неймовірні враження, незабутня атмосфера та цінний досвід. Можна назвати ще багато переваг офлайн навчання, та в першу чергу це ефективне та якісне навчання, також неймовірні спогади. Тому для мене навчання в очному режимі набагато краще, аніж онлайн, думаю для більшості студентів також.  Звісно, ситуація в країні непередбачувана і хочеться якнайшвидшої перемоги, та дуже хотілося б і так надалі навчатися в очному режимі.

Анастасія Нінадовська, студентка 2 курсу  навчально-наукового інституту української філології та журналістики

 

Перший день навчання пройшов досить легко, незважаючи на ситуацію в країні. Я щаслива, що змогла повернутися в стіни університету та знову побачити своїх одногрупників і викладачів.

Анастасія Івахнюк, студентка 2 курсу факультету іноземної філології

Нарешті розпочався навчальний рік в офлайн-режимі. Дуже сумувала за рідними стінами, обличчями друзів, яких я тут знайшла, та справжнім навчанням.  Емоції переповнюють. Незважаючи ні на що, налаштована позитивно. Бажаю всім мирного неба над головою й успіхів. Усе буде добре!

Діна Жмурко, студентка 4 курсу факультету іноземної філології

Початок офлайн-навчання особисто для мене став чудовою можливістю нарешті зустрітися зі своїми одногрупниками і водночас розпочати засвоєння нового матеріалу повноцінно в аудиторіях. Приємно, що в такий складний для країни час викладачі нашого університету змогли організувати заняття так, щоб ми знову мали змогу доторкнутися до науки наживо, а не через екрани своїх гаджетів, поспілкуватися з фахівцями і таким чином продовжити здобувати свою спеціальність в нормальному режимі. Сподіваюся, що звичне життя на природничо-економічному факультеті без обмежень потихеньку повернеться до нас через такі невеликі кроки “до життя” нашого Університету, міста і взагалі всієї України.

Олександра Данчук, студентка 3 курсу  природничо-економічного факультету

Безумовно, навчання в аудиторії є складнішим, ніж на дистанції , воно займає більше часу та забирає більше сил , проте саме тут ми можемо відчути сповна студентське життя . Щодня нові емоції , розмови та знання, – саме це є наповненням нашого буття та саме це ми будемо згадувати в подальшому.  Тут немає буденності , а лише враження й цілі , які обов’язково будуть досягнуті.

Валерія Жук, студентка 2 курсу історичного факультету

Пресцентр