Формуємо академічну культуру разом! (цикл зустрічей з учасниками освітнього процесу з питань академічної доброчесності розпочато)

Формуємо академічну культуру разом! (цикл зустрічей з учасниками освітнього процесу з питань академічної доброчесності розпочато)

Важливість формування сприятливого академічного середовища в закладі освіти, формування якісного підходу до провадження освітньої і наукової діяльності студентів та викладачів сприяло продовженню реалізації політики академічної доброчесності в К-ПНУ в новому навчальному році.

Відтак 21 вересня відбулась гостьова лекція в межах виробничої дослідницької практики зі спеціальності для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 016 Спеціальна освіта (освітньо-професійна програма “Олігофренопедагогіка”), яку прочитала старший викладач кафедри української мови Зореслава Шевчук. Під час зустрічі магістранти мали змогу ознайомитись зі шляхами реалізації політики академічної доброчесності в Університеті Огієнка, виокремити ключові аспекти дотримання доброчесності під час наукової діяльності.

 

22 вересня в межах вивчення навчальної дисципліни «Академічна доброчесність» (викладач  – кандидат філологічних наук Зореслава Шевчук) пройшло бінарне лекційне заняття «Програмне забезпечення для перевірки академічних текстів на наявність текстових запозичень» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальностей Початкова освіта, Дошкільна освіта (групи PO1-B21, Dol1-B21, Dol2-B21), участь у якому взяла начальник центру інформаційних технологій Віта Романюк. Віта Миколаївна продемонструвала програмні продукти, за допомогою яких можна здійснювати перевірку академічних текстів на наявність текстових запозичень, а також окреслила особливості роботи з онлайн-платформою «Unicheck», яка інтегрована на платформі Moodle в межах нашого університету.

Проведені заходи є першим етапом із циклу зустрічей в межах популяризації академічної доброчесності з-поміж учасників освітнього процесу.

Пам’ятаймо, #чесністьпочинаєтьсязтебе!

Навчальний відділ,
комісія з питань академічної доброчесності К-ПНУ