“Емоції зашкалюють! Нові обличчя, враження, відчуття”: студенти К-ПНУ діляться враженнями про перші тижні навчання

“Емоції зашкалюють! Нові обличчя, враження, відчуття”: студенти К-ПНУ діляться враженнями про перші тижні навчання

Освітній процес у К-ПНУ триває. Першокурсники продовжують опановувати нові знання, знайомитись зі студентським життям і діяльністю структурних підрозділів університету. Про свої враження від перших тижнів навчання у виші нам розповіли студентиприродничо-економічного, педагогічного та фізико-математичного факультетів.

Олександра Бідулько, студентка спеціальності 051 Економіка підприємства.

Як Вас зустрів К-ПНУ? Поділіться враженнями від першого тижня навчання?

Досить дружна і приємна атмосфера як серед викладачів, так і серед студентів, приємно відчувати рівність, вільне спілкування та рівноправ’я з перших днів навчання.

 Із якими труднощами Ви зіткнулися за цей час?

Навчання у 2 зміну, важкі пари- останні.

Які очікування від навчання в університеті?

Можливість реалізовувати себе, творчо розвиватися, розраховувати на підтримку викладачів та однокурсників.

Які правила чи лайфхаки студентського життя Ви вже засвоїли? Поділіться з колегами.

Правила дуже прості: якщо хочеш мати авторитет, потрібно уважно слухати викладачів та чітко виконувати поставленні завдання. Кажуть,що студентські роки – найкращі у світі, і з кожним днем я впевнююсь у цьому все більше.

Студентки спеціальності 012 Дошкільна освіта Мелемука Дана та Осіпчук Надія

 Як Вас зустрів К-ПНУ? Поділіться враженнями від першого тижня навчання?

Дана: Коли вперше увійшла до головного корпусу нашого закладу освіти, мені одразу ж захотілося стати студенткою саме цього університету. А ще, коли мені перед цим зателефонували і повідомили, що я зарахована на державний бюджет, то моїй радості не було меж. У цьому університеті також навчався мій брат, а тепер навчаюсь і я. Мої перші враження – це страх, переживання було дуже страшно, як це все буде. У  школі звичайно легше аніж в університеті, але, як-то кажуть, до всього звикаєш. Тому ці дні перебування в університеті мені сподобалися, хоча і було важко. Це дуже круто: нові друзі, нові знайомства, викладачі. Я проживаю в гуртожитку і вже маю друзів. Переконана, що буду мати їх ще більше. Коли проживаєш у квартирі, не такі відчуття, як проживання в гуртожитку, – це настільки круто. Взагалі студентське життя – це найкращий період в житті, котрий повинен пережити кожен.

Надія: К-ПНУ зустрів мене привітно, хороші працівники та чудове ставлення до студентів. Перший тиждень був насичений. Було складно, тому що це не те навчання, що було в моїй школі. Але загалом мені подобається.

Із якими труднощами Ви зіткнулися за цей час?

Дана: Труднощів, як таких, у мене ще не було і, сподіваюсь, не буде. Я буду багато працювати, щоб все-таки стати тим, ким мрію, бо опустити руки кожен зможе, а піднятися буде дуже нелегко. Я люблю діток, і займатися з ними мені дуже подобається.

Надія: За цей час я зіткнулася з такими проблемами: розплановувати свій план дня, тобто поєднувати проживання у гуртожитку, навчання, оформлення всіх документів, спілкування зі знайомими, прогулянки чудовим містом.

Які очікування від навчання в університеті?

Дана: Я дуже хочу, щоб нас навчили всім тим якостям, якими повинен володіти кожен педагог. У нас є чудові викладачі, які нам у цьому допоможуть,навчать. Вірю, що все вийде, головне – ніколи не здаватися. Тому всім своїм одногрупникам я бажаю досягати своїх цілей і щоб після закінчення навчання нами могли пишатися наші викладачі. Тому буду дуже старанно навчатися і обов’язково стану гордістю своїх батьків.

Надія. Від навчання я очікую цікавих знань, веселих моментів, приємних та захопливих подій.

Які правила чи лайфхаки студентського життя Ви вже засвоїли? Поділіться з колегами.

Надія: Студентське життя – це дійсно прикольні відчуття, але й певні складні ситуації. От наприклад: у гуртожитку немає гарячої води, тому ми кип’ятимо її в чайнику, економимо кошти. Я відчула самостійність і свободу, усвідомлюю доросле життя. Студент – це людина, яка самостійно вирішує свої проблеми, прагне справедливості та насолоджується кожним моментом.

Студентки спеціальності 012 Дошкільна освіта Софія Федорок, Роксолана Поляньска та Яна Мала

Як Вас зустрів К-ПНУ? Поділіться враженнями від першого тижня навчання?

Софія: Університет зустрів дуже тепло та з комфортом. Моїми першими враженнями були захопленість, замотивованість. Бажання пізнавати нове. Цей день запам’ятався великою кількістю емоцій, що переповнювали мене та інших першокурсників.

Роксолана: Мені дуже сподобався захід, який продемонстрували студенти старших курсів для нас 15 вересня. Взагалі мені сподобалась атмосфера, тому що в школі, у своїх селах було все знайоме, а тут велике місто, дуже багато нових людей, трішки інша система навчання. Звичайно, важкувато звикнути до навчання в університеті, але нічого, ми вчимося, тому переконана, що надалі звикнемо.

Яна: К-ПНУ зустрів мене дуже привітно та чудово, перший тиждень навчання був цікавим і захопливим, оскільки я впродовж усього літа чекала цього моменту. Було неймовірно цікаво пізнати щось нове .

Із якими труднощами Ви зіткнулися за цей час?

Софія: Моїми труднощами були: вихід із зони комфорту, новий колектив,  нові викладачі. Але я впевнена, що з часом усі ці труднощі будуть позаду.  

Роксолана: Я зрозуміла, що труднощі, з якими я зіткнулась, це  самостійне життя в гуртожитку, розуміння, що за мене ніхто і нічого не зробить, що треба покладатися тільки на свої сили, самоорганізовувати себе. Але це тільки початок, і, на мою думку, ті труднощі, з якими я зіткнулась, уже потім стануть для мене звичними, тому я зможу все краще робити і розуміти.

Яна: Одними із труднощів, з якими я зіткнулася за цей час є ритм студентського життя, оскільки нелегко адаптуватися до нових умов, але з часом я все-таки звикла. Ще було важко запам’ятати імена всіх моїх одногрупників, оскільки нас аж двадцять сім.

Які очікування від навчання в університеті?

Софія: Очікуваннями були нові знайомства з одногрупниками, нові поглиблені знання, цікавих пари.

Роксолана: Мої очікування від навчання в університеті такі: отримати відповідну базу знань, для того, аби рухатися вперед, співпраця студентів із викладачами та хороше закінчення першого курсу.

Яна: Я очікую від навчання в університеті нових цікавих знайомств, ще хочу  здружитися з багатьма людьми і бажаю пізнати справжнє студентське життя.

Які правила чи лайфхаки студентського життя Ви вже засвоїли? Поділіться з колегами.

Софія: Треба все вчити одразу, не відкладати на потім, навчитися аналізувати, критикувати, аргументувати власну думку. Лайфхаки: знайти спільну мову з викладачем, ходити на всі пари та мати добрі наміри до викладачів та одногрупників.

Роксолана: За цей тиждень навчання я зрозуміла такі правила: за бажанням завжди краще відповідати, потрібно співпрацювати з викладачами, комунікувати з ними, вчасно виконувати всі роботи.

Яна: Одним із правил, які я засвоїла, є те, що не потрібно запізнюватися на пари та вчасно виконувати всі завдання

 

Студенти спеціальності 014 Середня освіта. Математика  Гордецька Людмила та Брігідіна Валерія

Тісногуз Максим і Пітура Сергій

Людмила: Перші дні в університеті – це завжди свято. Нові враження та нові знайомства. Але найбільше запам’ятались перші пари: все таке незнайоме та складне. Мені сподобався корпус фізико-математичного факультету, де я буду навчатися чотири роки. І тому буду долати всі труднощі, що будуть траплятися на студентському шляху.

Валерія: Враження від перших днів навчання в університеті дуже змішані – хвилювання та радість. Я дуже задоволена, що мені вдалося вступити до К-ПНУ, як я і мріяла! Навчання почалося в аудиторіях, і це дуже позитивний момент. З перших днів нас зустріли дуже приємні викладачі. Звичайно, багато нової та складної інформації, але я налаштована серйозно і планую навчатися сумлінно!

Максим та Сергій: Емоції зашкалюють! Нові обличчя, враження, відчуття. Багато нових друзів, викладачів, які з перших днів навчання підтримують і дають гарні настанови. Цікаво проведені заняття залишають приємні враження і  викликають неабиякий інтерес до математики. Одногрупники, які проживають поруч зі мною в гуртожитку, не дають сумувати за домом осінніми вечорами.

Студенти групи KN1-B22: Більшість із нас проживають у цьому місті. Та, незважаючи на це, нас вразила краса і вишуканість головного корпусу університету.

       У перший тиждень, окрім проведення лекцій, нас знайомили з історією фізико-математичного  факультету й університету загалом. Наш декан, Щирба Віктор Самуїлович, який має надзвичайно великий досвід та любов до нашої спеціальності, розповів про перспективи професії, яку ми обрали. Куратор Мястковська Марина Олександрівна, котра є професіоналом своєї справи, ознайомила нас з особливостями обов’язків студентів, зокрема старости та його заступника.

     У нашій групі є студенти, які приїхали з інших населених пунктів. Вони проживають у гуртожитку, який знаходиться поруч із корпусом фізико-математичного факультету. Послухавши їхню думку, можна зрозуміти, що умови там дійсно хороші.

     Ми, як студенти, сповнені оптимізму та наснаги до навчання,  сподіваємося, що під час здобування освіти наша група не лише отримає необхідні  навички для нашої професії, а й навчиться застосовувати їх на практиці!

Пресцентр

.