Історія успіху випускника К-ПНУ

Історія успіху випускника К-ПНУ

Каденюк Анастасія — випускниця К-ПНУ 2020 року природничо-економічного факультету спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа. Старший адміністратор в Подільській ресторації Франт та в «Грузинська  ресторації Моні Сванідзе»

«Життя – це рух»

Що спонукало Вас обрати спеціальність  241 Готельно-ресторанна справа і стати студенткою природничо-економічного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка?

Ще з дитинства я обожнювала готувати, любила дивитися різні програми,  фільми і серіали про ресторани та готелі. Мені це дуже подобалось. Тоді я ще не знала, що в нашому місті відкрилася така спеціальність,  тому планувала вступити на 242 Туризм. Та коли в 11 класі ми відвідали Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, я дізналася  про можливість вступити на спеціальність 241 Готельно-ресторанна справа і відразу вирішила – це моя доля!

Розкажіть, будь ласка, про свої студентські роки. Що з того часу запам’яталося найбільше?

Кого із викладачів згадуєте?

Навчання було цікавим! Найбільше запамʼяталася дисципліна «Технологія продукції ресторанного господарства». Ми з одногрупниками обожнювали її, у нас була окрема лабораторія з облаштованою за усіма стандартами кухнею, де готували страви й напої різних країн світу, а потім усі разом їх дегустували, обговорювали рецепти та процес приготування кожної страви. Завжди було дуже смачно.

Із викладачів досі час від часу зустрічаємося з Олійник Ольгою Степанівною, Матвейчук Людмилою Олександрівною, Опрею Богданою Олексіївною, Веселовською Таїсією Євгенівною, із теплотою згадуємо мої студентські роки.

Озираючись на свої студентські дні, про що ви шкодуєте?

Не шкодую ні про що ! Я щаслива, що обрала саме цю спеціальність, і, що працюю саме у цій сфері.

Які компетентності Ви здобули під час навчання в університеті? Зважаючи на Ваш практичний досвід, як Ви вважаєте, які предмети потребують більш детального вивчення?

В університеті нас навчали правильно організувати всі робочі процеси, налагоджувати спілкування з гостями закладу або готелю, що дуже допомогло мені у роботі, так як після завершення навчання я відразу пішла працювати адміністратором у ресторан, а ця професія насправді дуже важка й відповідальна.

Детальніше радила б приділити увагу дисциплінам «Готельно-ресторанна справа», «Іноземна мова (англійська)».

Ви працюєте за фахом у ресторанному бізнесі. Що Вам подобається у роботі?

Я працюю у ресторанах «Подільська ресторація Франт» та «Грузинська ресторація Моні Сванідзе». Разом із чоловіком допомагаємо батькам у сімейному бізнесі. Як старший адміністратор підбираю персонал, навчаю, розробляю технологічні карти, відповідаю за процес обслуговування в закладі.

Мені подобається працювати з людьми, шукати різні підходи та шляхи у спілкуванні як з підлеглими, так і з клієнтами. Із початку російсько-української війни готельно-ресторанний бізнес дуже страждає через нестачу персоналу, тому з радістю запрошую студентів університету до нас на роботу.

У чому секрет Вашого успіху? Які плани на майбутнє?

Секрет простий: потрібно багато працювати, вчитися, долучатися до всіх можливих майстеркласів та постійно читати, якщо прагнете чогось досягти у роботі за фахом. 

Плани на майбутнє: працювати далі, паралельно вчитися, продовжувати сімейну справу. Так як ресторанний бізнес з кожним роком розвивається все більше, потрібно постійно підлаштовуватись під «тренди», щоб зацікавити гостей.

Дайте поради студентам університету та абітурієнтам: як правильно планувати свій час, ставити мету, визначати пріоритети?

По-перше, робіть нотатки про свої плани на день, тиждень і місяць у блокноті чи електронному записнику, відмічайте те, що зроблено. Так ви зможете постійно відслідковувати власний прогрес. 

По-друге, завжди навчайтеся, навіть коли вже працюєте за фахом!

По-третє, перестаньте зволікати та почніть діяти!

Які Ваші побажання almamater?

Побажання рідному університету є лише одне – допомогти кожному студенту стати тим, ким він завжди мріяв! Мені К-ПНУ в цьому дуже допоміг.

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи

Пресцентр