“Увімкни світло”. Анна Швець. #студенти

“Увімкни світло”. Анна Швець. #студенти

Університет Огієнка пишається своїми активними та творчими студентами.

Анна Швець – студентка 2 курсу навчально-наукового інституту української філології та журналістики спеціальності 014.01 Середня освіта (Українська мова і література).

  1. Ви навчаєтеся на тій спеціальності про яку мріяли? Що вплинуло на Ваш вибір? На що порадите звернути увагу або на чому зосередитися студентам, які тільки планують вступати?

Так, ще в 10 класі я визначилась зі своєю майбутньою професією. Мене надзвичайно зацікавила українська література та розвиток мови. Великий вплив на такий вибір мала моя вчителька української мови та літератури в школі (за сумісництвом мій класний керівник), яка є для мене прикладом педагога та привʼязала мені любов до української мови.

Абітурієнтам, на мою думку, потрібно зважати на всі свої вподобання і віддавати пріоритет тому, до чого найбільше лежить душа.

  1. Навчаючись лише на 2 курсі, Ви – надзвичайно активна студентка, голова студентської ради навчально-наукового інституту української філології та журналістики, нещодавно Вас внесли до складу молодіжної ради при Хмельницькій обласній державній адміністрації. Як Вам вдається все встигати?

Насправді, я дуже рада, що маю такі посади і відчуваю велику відповідальність за те, що роблю. Сказати, що це все легко не наважусь, однак – це, однозначно, цікаво. Дуже приємно, що в нашому університеті є можливість для розвитку саме в такій діяльності.

Спочатку було важко все встигати, адже навчання ніхто не відміняв, проте, коли отримуєш підтримку та настанови від наших викладачів, все стає набагато легше.

  1. У чому полягає Ваша діяльність у складі молодіжної ради при Хмельницькій ОДА?

Я є членкинею молодіжної ради при Хмельницькій державній адміністрації. Під час наших нарад ми обговорюємо нові заходи, зустрічі та комунікації молоді. Нещодавно ми обговорювали комітети молодіжної ради, їхній склад та новизну. Окрім цього для нас є частими неформальні зустрічі щодо обговорення різних актуальних питань і тренінги щодо покращення особистісної кваліфікації в цих питаннях.

  1. Які цікаві проєкти виконували під час навчання? Яким своїм досягненням Ви пишаєтесь найбільше? Поділіться ідеями щодо реалізації нових проєктів у навчально-науковому інституті української філології та журналістики.

На мою думку, немає якихось конкретних проєктів, які варто було б зазначити. У нашому навчально-науковому інституті української філології та журналістики заходи – це звична подія. Викладачі інших ВНЗ, письменники та інші цікаві постаті – часті гості наших конференцій. Не менш захопливими є і завдання на наших дисциплінах: говіркові дослідження, відеопрезентації, загальнодоступні проєкти, які завантажуємо в соціальні мережі тощо.

Найбільше особисте досягнення – це бути старостою академічної групи та головою студентської ради інституту. Це для мене є найбільшими втіленими досягненнями. Поки що, із невтілених, є конференція з власною статтею в іншій країні від університету, яка дозволить мені покращити особисті компетентності.  Спостерігаючи за діяльністю нашого інституту в попередні роки, мені дуже було б цікаво повернути подібні заходи назад. Неформальні університетські заходи наших викладачів, їхні знання, досвід та ставлення до тих чи тих ситуацій – те, що б мені було слухати найцікавіше.

  1. Чи плануєте працювати за фахом? Які перспективи? Яку мрію бажаєте втілити найближчим часом?

Однозначно! Це те, чого я і чекаю після закінчення навчання. Спостерігаючи за нашими випускниками та на їхніми успіхами, я розумію, що хочу досягти подібного.

Мене дуже зацікавив фразеологічний аспект нашої мови,  який я б хотіла досліджувати надалі. І знаючи викладачів нашого інституту, упевнена, що зможу знайти наставника, який допоможе мені в цьому напрямі.

  1. Як проходить Ваше дозвілля? Чим ви цікавитеся? 

Не можу похизуватися тим, що вмію розподіляти свій час правильно. Однак, я встигаю займатися своїми хобі. На щастя, усі мої вподобання знадобилися в навчанні: як мистецтво фото- та відеографії, так і написання лірики.

  1. Згадайте свій найкращий день за останні 5 років.

Чесно кажучи, не можу виділити якийсь один. Студентське життя дуже насичене, що я вже з легкістю можу стверджувати. Мабуть, найкраще буде сказати, що це певна сукупність днів, завдяки яким я змогла знайти дуже багато цікавих і надзвичайно щирих людей, із якими мене познайомив саме К-ПНУ.

  1. На Вашу думку, які чинники впливають на досягнення успіху студентом?

Бажання та наснага. Як казав Конфуцій: «Те, що неясно, слід з’ясувати. Те, що важко творити, слід робити з найбільшою наполегливістю». Усе залежить лише від вас та від вашого бажання. Якщо у вас є потенціал, то, повірте, ви зможете себе проявити в нашому університеті.

 

Пресцентр