Студенти історичного факультету К-ПНУ долучилися до археологічних досліджень Державного історико-культурного заповідника «Межибіж»

Студенти історичного факультету К-ПНУ долучилися до археологічних досліджень Державного історико-культурного заповідника «Межибіж»

24 липня – 1 серпня студенти четвертого курсу історичного факультету К-ПНУ спеціальності 032 Історія та археологія долучилися до археологічних досліджень Державного історико-культурного заповідника «Межибіж».

Цьогоріч літній сезон продовжується на території замчища. До пошуку старожитностей залучені не лише науковці сектору археології заповідника, а й волонтери та студенти-практиканти групи IstA1—B20: Юрій Павлинський, Валерія Свідніцька та Руслан Атаманчук. Виконавши різноманітні роботи, здобувачі вищої освіти відшукали цікаві знахідки та набули корисного професійного досвіду. Поміж робочими моментами відвідали музеї на території заповідника. Також мали можливість заслухати цікаві лекції від археолога Олександра Надвірняка та професійного реставратора творів кераміки і скла Івана Костенка.

Студенти-практиканти висловлюють щиру вдячність директору Олегу Погорільцю та колективу Державного історико-культурного заповідника «Межибіж» за чудову організацію дозвілля, умови проживання, харчування та корисні подарунки.

Студенти історичного факультету
спеціальності 032 Історія та археологія групи IstA1—B20