Рейтинг спеціальностей у вишах за кількістю поданих заяв

Рейтинг спеціальностей у вишах за кількістю поданих заяв

Інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA» складений рейтинг спеціальностей за кількістю поданих абітурієнтами заяв на навчання для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти за всіма формами навчання.

Відповідно до даних інформаційної системи, найбільше абітурієнтів подало заяви на спеціальності «Право» (57 572 заяв), «Психологія» (46 857), «Філологія» (43 970), «Комп’ютерні науки» (43 894) та «Менеджмент» (43 509).

Серед найменш популярних спеціальностей – «Суднобудування» (171 зява), «Богослов’я» (160), «Освітні, педагогічні науки» (88), «Громадське здоров’я» (75) і «Релігієзнавство» (39).

Варто відзначити, що сприйняття абітурієнтами певних спеціальностей як престижних чи непопулярних останніми роками особливо не змінилося, незважаючи на серйозні соціально-економічні зрушення, викликані пандемією коронавірусу та повномасштабною війною.

Так, в останній «доковідний» рік найбільше заяв було так само подано на спеціальності «Право», «Філологія», «Менеджмент», «Комп’ютерні науки» та «Журналістика».

Варто зазначити. що спеціальності галузі знань Освіта/Педагогіка посіли 6 місце в зазначеному рейтингу.

Приймання заяв від абітурієнтів, які вступають на навчання для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти завершено.

За інформіцією сайту ОСВІТА.UA