Світла й вічна пам’ять професорові, українському історику та письменнику Віталію Нечитайлу

Світла й вічна пам’ять професорові, українському історику та письменнику Віталію Нечитайлу

Ректорат та науково-педагогічні працівники К-ПНУ висловлюють щирі співчуття з приводу смерті Віталія Нечитайла, українського історика, письменника (поета і прозаїка), доктора історичних наук, професора, члена Національної спілки письменників України, випускника Кам’янець-Подільського педагогічного інституту (1968 р.).

Віталій Васильович із 2003 року працював на кафедрі політології та філософії К-ПНУ, а впродовж 2008-2016 рр. був завідувачем кафедри політології та соціології.

Професор Віталій Нечитайло належав до числа наукової еліти, яка гідно формує свій життєвий шлях і у своїх вчинках керується свободою – інтелектуальною і духовною. Він зробив значний внесок у розвиток вищої освiти, був талановитим письменником, досвідченим педагогом із високим рівнем знань і чудовою людиною. Віталій Васильович є лауреатом Хмельницьких обласних премій імені Володимира Булаєнка (1966) та імені Микити Годованця (1996). Як письменник творив у різних жанрах – це і повісті на історичну тему, і лірика, і гумор. Розповідаючи про свої твори, Віталій Нечитайло давав пораду молодим слухачам: «Скарби треба шукати в своїх душах».

Вічна і світла пам’ять талановитій людині…