Вступ-2023: підтвердження місця навчання

Вступ-2023: підтвердження місця навчання

Підтвердити вибір місця навчання в електронному кабінеті можна тільки в тих заявах, які мають статус “Рекомендовано”. Цей статус означає, що ви успішно пройшли конкурсний відбір. Тож якщо маєте бажання навчатися за цією заявою, то вам необхідно виконати вимоги до зарахування, зокрема, підтвердити місце навчання.

Якщо ж заява має статус “Допущено до конкурсу”, то ви не можете підтвердити вибір місця навчання, адже така заява не пройшла конкурсний відбір і ви не маєте рекомендації на навчання за нею.

Зараз надходять запитання від вступників, що вони вже уклали договір із ЗВО на навчання за контрактом, а в електронному кабінеті статус за відповідною заявою лишився “Допущено до конкурсу”, і вони не можуть підтвердити місце навчання. У таких випадках необхідно звертатися до приймальної комісії закладу, адже в разі вступу на контракт саме заклад встановлює в базі позначку “Рекомендовано”.

Водночас наполегливо радимо підписувати договір із закладом лише після появи в електронному кабінеті вступника статусу “Рекомендовано”, адже саме такий порядок дій передбачений Порядком прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році.

Нагадуємо, що підтвердити вибір місця навчання можна кількома способами.

Як накласти КЕП або завантажити сканкопію власноруч підписаної заяви: https://youtu.be/6SyRtnBWTXE

Як підтвердити вибір за допомогою Дія.Підпис: https://youtu.be/IBeoKnJNrEk

За інформацією Державне підприємство «ІНФОРЕСУРС»