Інформаційні вебінари від Еразмус-офіс

Інформаційні вебінари від Еразмус-офіс

Сьогодні звичний для нас графік життя потроху змінює формат відповідно до масштабних подій, які відбуваються у світі. COVID-19 зовсім не причина для стагнації, тому Еразмус-команда в Україні провела два вебінари на сторінці National Erasmus+ Office in Ukraine & HERE team у Facebook. У контексті цих онлайн-зустрічей слухачі отримали відповіді й підказки щодо «освітніх» та «проєктних» питань.

Перший Facebook-вебінар за назвою «Еразмус+ в період пандемії COVID-19: виклики та шляхи їх вирішення» відбувся 31 березня. Спікер – Світлана Шитікова, координаторка Проєкту.

Пані Світлана проінформувала слухачів про стан актуального етапу участі в проєктах: про можливість тимчасово призупинити АМ, продовжити її в межах дистанційного навчання, поставити проєкт на паузу й поки що працювати з іншими його складниками. Вона повідомила, що Європейська комісія, Виконавче агентство з питань освіти, візуальних засобів і культури, всі національні агентства постійно на зв’язку з проєктними командами та через інтернет-ресурси розповсюджують рекомендації щодо подолання труднощів під час упровадження проєктів. Підсумовуючи, координаторка Світлана Шитікова каже, що головне зараз – берегти себе, залишатися вдома, комунікувати з близькими й колегами, ділитися досвідом, працювати разом.

Другий фейсбук-вебінар відбувся 7 квітня. Тема «Проєкти з академічної мобільності Еразмус+: рекомендації на час карантину» (для команд чинних сьогодні проєктів)». Спікер – Іванна Атаманчук, експертка з моніторингу. Пані Іванна розповіла про діяльність Еразмус+ в умовах карантину, про кооперацію з мобільності та про те, як вирішувати проблеми в нестандартних ситуаціях.

Єврокомісія створила інформаційні довідники, в яких подано можливі типові ситуації та підказки для ЗВО. Насамперед закладам вищої освіти варто бути гнучкими, активними, швидко реагувати на різні нестандартні моменти. Еразмус-офіс також підготував покрокові інструкції для учасників мобільності (здобувачів вищої освіти, НПП). Їх можна знайти на офіційному сайті Національного Офісу та на сторінці у Facebook.

Під час вебінару пані Іванна зосередила увагу на нетипових ситуаціях участі в проєкті та розповіла про дії учасника АМ, коли мобільність уже добігає кінця, переведення на онлайн-навчання, перенесення мобільності тощо. Експертка проінформувала також про гнучкі та якнайменш стресові варіанти вирішення цих проблем.
Відеотрансляції можна знайти за посиланнями:

Спікери вебінарів Еразмус-офіс Світлана Шитікова та Іванна Атаманчук наголошують на важливості комунікації з Еразмус-офісами, координаторами європейських ЗВО. Тримаймо ритм та бережімо себе.

Відділ міжнародних зв’язків