VIII Міжнародна студентська інтернет-конференція «Мова в міждисциплінарному контексті безперервної освіти»

VIII Міжнародна студентська інтернет-конференція «Мова в міждисциплінарному контексті безперервної освіти»

В умовах сьогодення, коли світ здебільшого починає працювати в онлайн-режимі, актуальним став досвід проведення інтернетних наукових конференцій. Восьмий рік кафедра англійської мови Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка у квітні проводить інтерактивну студентську інтернет-конференцію.

1-7 квітня 2020 року проведено VІІІ Міжнародну студентську інтернет-конференцію «Мова у міждисциплінарному контексті безперервної освіти». Співорганізатори конференції – кафедра англійської філології Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, ННІ іноземної філології Житомирського державного університету імені Івана Франка, Донецький національний університет імені Василя Стуса (м. Вінниця), Державний університет імені Акакія Церетелі (м. Кутаїсі, Грузія), Католицький університет (м. Ружомберок, Словаччина).

До конференції також долучилися студенти Хмельницького національного університету. Кількість учасників – близько 80 студентів. Переважна більшість студентів підготувала доповіді англійською мовою, що свідчить про їхній високий рівень володіння Academic English.

На сайті конференції http://englishcontext.kpnu.edu.ua студенти представили доповіді з актуальних проблем сучасної лінгвістики, літературної семантики, перекладознавства та методики викладання іноземних мов. Робота конференції була організована за шістьома секціями: міждисциплінарні аспекти мови та комунікації; когнітивні підходи до мови та комунікації; семантика, синтаксис і використання мови; мовні одиниці в тексті та дискурсі; перекладознавство; перспективи викладання та вивчення іноземної мови. Особливістю цьогорічної конференції була надзвичайна активність учасників в обговоренні статей, свідченням чого є велика кількість залишених ними коментарів та відповідей на запитання на онлайн-платформі конференції. Також до роботи конференції долучилися учні – переможці  І етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Кам’янець-Подільського НТУ МАН з англійської мови, що сприяє їхньому подальшому науковому розвитку й забезпечує зв’язок між закладами вищої та середньої освіти.

Матеріали конференції зібрано в електронному збірнику обсягом 349 сторінок, який разом із сертифікатами розіслано учасникам та з яким можна ознайомитися на сайті конференції.

Оргкомітет щиро дякує всім учасникам конференції та сподівається на подальшу плідну співпрацю. Окрема подяка науковим наставникам юних дослідників, викладачам і лаборантам кафедри англійської мови, котрі активно долучилися до організації та опрацювання матеріалів конференції.

Кафедра англійської мови