В Університеті Огієнка продовжується реалізація міжнародного проєкту DigEco

В Університеті Огієнка продовжується реалізація міжнародного проєкту DigEco

У межах реалізації проєкту за Програмою Європейського Союзу Erasmus+: КА2 CBHE задля розбудови потенціалу у сфері вищої освіти. Діджиталізація економіки як елемент сталого розвитку України та Таджикистану (DigEco) 618270-EP  P-1-2020-1-LT-EPPKA2-CBHE-JP. (15 листопада 2020 р. – 14 листопада 2023 р.) в К-ПНУ, Стратегії розвитку К-ПНУ на 2020-2030 роки, Стратегії інтернаціоналізації К-ПНУ (до 2025 року), Положення про реалізацію проєктів програм міжнародної співпраці К-ПНУ, Положення про академічну мобільність учасників освітнього процесу К-ПНУ (нова редакція), наказу ректора від 04.11.2020 р. №132-АГП «Про організацію робіт з виконання міжнародного проєкту ERASMUS+ KA2 «DigEco» 30 червня 2022 р. вченою радою К-ПНУ було ухвалено рішення  про утворення з 01 вересня 2022 р. нового структурного підрозділу – навчальної лабораторії цифрової економіки Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, яка буде функціонувати в складі кафедри економіки підприємства (https://inter.kpnu.edu.ua/uk/dokuments/).

Метою діяльності навчальної лабораторії є створення умов для виконання завдань впровадження цифрової економіки в освітній процес здобувачів вищої освіти за освітніми програмами спеціальностей К-ПНУ в межах реалізації проєкту DigEco зі спеціальностей: 071 Облік і оподаткування, 051 Економіка підприємництва, 073 Менеджмент, зокрема навчальних дисциплін: Big Data Analytics and Business Intelligence (Аналіз великих даних та бізнес-аналітика), Big Data Analytics in Finance (Аналіз великих даних у фінансах), Big Data Management (Управління великими даними), Blockchain, Innovation management and Disruptive technology (Блокчейн, управління інноваціями та руйнівні технології), Data Analytics for Marketing (Аналіз даних для маркетингу), Digital Business Models (Цифрові бізнес моделі), Digital Literacy (Цифрова грамотність), Digital Marketing in Action (Цифровий маркетинг в дії), Digital Performance in Business and Economics (Цифрова ефективність у бізнесі та економіці), Fintach in Banking, Insurance and Asset management (Fintech у банківській справі, страхуванні та управлінні активами), Agile Project Management (Гнучке управління проектами), Design Thinking (Дизайнерське мислення), Data Entrepreneurship in Action (Великі дані у підприємництві) природничо-економічного факультету та ін. із використанням обладнання VIDEL Lab incl. PIE. на базі аудиторії 210 навчального корпусу №1. Наразі команда фахівців університету працює над оцифровуванням лекцій проєкту DigEco (https://inter.kpnu.edu.ua/uk/rezultaty/).

Саме завдяки навчальній лабораторії цифрова економіка стає ближчою для всіх охочих, адже створено умови для інклюзивної освіти у сфері цифрової економіки, впровадження результатів наукових досліджень і наукових розробок в освітній процес здобувачів вищої освіти спеціальностей університету та підвищенню в К-ПНУ якості освітнього процесу та якості вищої освіти засобами цифрових технологій, забезпечено використання науково-педагогічними працівниками та здобувачами вищої освіти технічних засобів і програмного забезпечення в індивідуальному порядку в навчальних та наукових цілях тощо.

Попереду – виконання ухвалених важливих рішень, спрямованих на ефективну реалізацію в К-ПНУ завдань проєкту DigEco та інтеграція в Європейський простір вищої освіти!

Навчально-методичний центр забезпечення якості освіти