Підготовка до нового навчального року, результати діяльності приймальної комісії та підготовка до проходження акредитацій ОП, – дайджест основних новин

Підготовка до нового навчального року, результати діяльності приймальної комісії та підготовка до проходження акредитацій ОП, – дайджест основних новин

21 липня 2022 року відбулася нарада ректора із проректорами, деканами факультетів, директором навчально-наукового інституту та керівниками структурних підрозділів університету. Одним із важливих питань зустрічі була підготовка до нового навчального року. Зокрема, керівництво акцентувало увагу на безпеці учасників освітнього процесу під час навчальних занять і забезпеченні належної якості освітньої діяльності. Обговорено також питання щодо облаштування укриттів/сховищ навчальних корпусів і гуртожитків університету.

Потребує детального розгляду питання щодо обрання формату навчання учасниками освітнього процесу (офлайн-формат та змішане навчання). Було запропоновано розглянути пропозицію щодо індивідуального онлайн-навчання (наприклад, для здобувачів вищої освіти, які перебувають за кордоном). Остаточне рішення щодо формату навчання для окремих категорій здобувачів буде ухвалено наприкінці серпня. Керівники структурних підрозділів попередньо узгодили графік освітнього процесу та наголосили на належному формуванні розкладів навчальних занять.

Відповідальний секретар приймальної комісії Василь Чабанов окреслив особливості перебігу вступної кампанії 2022 року, зокрема наголосив про завершення перших етапів проведення творчих конкурсів, водночас зауважив на активній діяльності консультаційного центру (до якого можна звернутися з питань створення електронних кабінетів), особливостях складання мотиваційних листів (відповідна рубрика розміщена на сайті приймальної комісії).

Окремо було звернено увагу на питанні щодо підготовки до проходження акредитацій з вересня 2022 року в університеті. На сьогодні Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти напрацьовує зміни до Положення про акредитацію освітніх програм, враховуючи умови воєнного стану.

Результатом продуктивної розмови і конструктивних пропозицій стало ухвалення відповідних рішень.

Пресцентр