У К-ПНУ продовжує активно працювати іспитовий майданчик для складання іспитів на рівень володіння державною мовою

У К-ПНУ продовжує активно працювати іспитовий майданчик для складання іспитів на рівень володіння державною мовою

Із серпня 2021 року Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка визначений спеціально уповноваженою установою, яка проводить іспити на визначення рівня володіння державною мовою 2.0 для виконання службових обов’язків (відповідно до рішення Національної комісії зі стандартів державної мови від 05 серпня 2021 року №67). Незважаючи на воєнний стан в Україні, на локації К-ПНУ створені всі належні умови для комфортного складання іспиту. Інструктори та екзаменатори ефективно та злагоджено працюють задля реалізації конституційного права осіб  відповідно до Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Упродовж зазначеного періоду (2021-2022 рр.) на іспитовому майданчику складають іспити особи (претенденти на посади) , які належать до такого переліку: державні службовці всіх рівнів; голови місцевих державних адміністрацій, їхні заступники; особи начальницького (середнього і вищого) складу Національної поліції, інших правоохоронних та розвідувальних органів, посадові особи інших органів, яким присвоюються спеціальні звання; прокурори; керівники закладів освіти всіх форм власності.

Для того, щоб скласти іспит на рівень володіння державною мовою, претенденту потрібно:

  1. Зареєструватися на іспит (авторизуватися в іспитовій системі https://exam.mova.gov.ua/ , обрати бажані дату і час проведення іспиту).
  2. Прибути безпосередньо на локацію для складання іспиту. При собі обов’язково потрібно мати документ, який посвідчує особу (паспорт, водійські права, електронний паспорт у застосунку Дії).
  3. Отримати державний сертифікат, який діє безстроково, через електронний кабінет.

Іспити проходять з понеділка по п’ятницю за адресою: вул. Огієнка, 61 (навчальний корпус №1), ауд. 107 (1 поверх).

Крім того, компетентні фахівці-філологи проводять консультації для всіх охочих удосконалити свої знання з державної мови (за попереднім записом). Контактна особа – Зореслава Сергіївна (0961511904).

Детальніша інформація щодо процедури складання іспиту розміщена на сторінці: https://kpnu.edu.ua/riven-volodinnia-derzhavnoiu-movoiu/, а також на сайті Національної комісії зі стандартів державної мови: https://mova.gov.ua/

Пресцентр